VIDEO! Detergentii dauneaza pielii

Publicat pe 30.09.2010 la 14:23 Actualizat pe 30.09.2010 la 14:29

detergenti

Daca ochii sunt oglinda spre suflet, atunci mainile sunt o carte de vizita. Mai ales in cazul femeilor. Din pacate, tot femeile sunt cele care se ocupa in casa de curatenie, ceea ce inseamna ca pielea lor intra mereu in contact cu detergenti si solutii de curatat care contin chimicale multe si foarte agresive. Ce probleme pot cauza pielii? Iritatii, in cel mai bun caz. Medicii ne spun mai multe.

Pare greu de crezut, dar chiar si cateva vase spalate in chiuveta pot strica manichiura pentru care ati petrecut atatea ore la salon. Cand deja vorbim de o curatenie generala, putem sa ne asteptam si la afectiuni ale pielii.

Avem de-a face cu efecte de ardere a tegumentului in urma unor reactii chimice nocive pentru piele, dupa care apar descuamari, iritatii ale pielii, dar si reactii alergice.

Atentie, reactia inflamatorie poate aparea imediat sau intarziat, la zile sau chiar la saptamani dupa utilizarea substantei chimice respective.

Prima masura care poate fi luata pentru a preveni astfel de afectiuni sunt manusile speciale care se gasesc in comert. Nu sunt deloc scumpe si sunt mai eficiente decat credeti. A doua este alegerea cu grija a produselor pe care le vom folosi pentru a face curat. Citirea cu atentie a etichetelor va poate salva de multe probleme.

Amoniacul poate fi un poluant si un iritant. El poate produce mici iritatii la nivelul pielii, printr-o reactie chimica directa, sau poate produce alergii, asa numitele dermatite de contact, sau reactii alergice intarziate care apar la mai mult de o zi dupa utilizarea produsului respectiv.

Daca ati folosit deja cel mai bun produs existent pe piata, dar tot aveti iritatii, inseamna ca trebuie sa dati o fuga pana la un medic dermatolog. S-ar putea sa aveti o alergie.

Vezi si Antena 1

Sursa foto: mopirove.com

În articolul

VIDEO! Detergentii dauneaza pielii

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Exemple de meniu pentru deficit caloric. Ce poţi mânca într-o zi în funcţie de greutate, nivelul de activitate şi alti factori
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de viaţă a milionarului român
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x