Vrei par mai lung? Apeleaza la extensii!

Publicat pe 30.08.2010 la 16:38 Actualizat pe 30.08.2010 la 16:53

Vrei par mai lung? Apeleaza la extensii!

Vrei par mai lung? Alege extensiile de par! Sintetice sau 100% din par natural, ele se pot fixa cu un lipici special sau pot fi cusute.



Inainte de a lua insa aceasta decizie, Melpomena Nica Constanta, hair stylist, iti spune care sunt avantajele si dezavantajele acestei operatiuni de infrumusetare. Decizia finala iti apartine!



Avantaje de ordin estetic
Evident primul efect este obtinerea lungimii dorite a parului. Prin aceasta operatiune, parul capata volum si textura. Totodata, poti obtine suvite de culori diferite fara sa fie nevoie sa-ti vopsesti propriul par.



Extensiile nu sunt tocmai pretentioase! Acestea pot fi purtate intre patru luni si un an. Insa, in tot acest timp, purtatoarea trebuie sa faca vizite din cand in cand la coafor pentru refacerea prinderii lor.



Dezavantaje de necontestat
Dezantajele sunt putine, dar nu pot fi trecute cu vederea. Extensiile fac rau radacinii firului de par! Pentru ca sunt grele, nu absorb apa cu usurinta si se pot incurca foarte usor. Purtarea extensiilor o perioada mai lunga poate avea consecinte foarte grave.



Este posibil sa distruga parul natural. La aceasta concluzie au ajuns si o echipa de cercetatori din Marea Britanie, care au monitorizat modul cum actioneaza extensia asupra parului natural.



Pe de alta parte, un raport publicat de British Journal of Dermatology avertizeaza populatia cu privire la pericolul reprezentat de extensiile de par.



Cercetatorii din Statele Unite si Italia sustin ca, in unele cazuri, e posibil ca femeile sa nu aiba nici un semn de pierdere a parului si, cu toate acestea, scalpul lor sa fie puternic afectat, din cauza acestor extensii.



Extensiile trebuie spalate, uscate si coafate cu multa prudenta. "Pentru pieptanare se foloseste o perie din par natural", sfatuieste specialistul nostru. Ai grija! Nu te pieptana cand parul este ud intrucat risti sa-ti smulgi extensiile.



Conditie
Daca ai parul mai scurt de opt centimetri, nu-ti poti aplica extensii, deoarece acestea se pun incepand de la zece centimetri de la radacina firului de par.



Contraindicatii
In cazul in care ai probleme cu scalpul sau daca iti cade parul, daca urmezi tratamente hormonale puternice sau cu citostatice, specialistul nostru te sfatuieste sa nu apelezi la extensiile de par. Nici femeilor insarcinate nu le este recomandata aplicarea extensiilor.



Vedetele dau tonul
Din dorinta de a avea un look glamour, vedetele apeleaza la extensiile de par. Si cum celebritatile internationale dau tonul, vedetele autohtone le urmeaza exemplu.



Astfel, Alexandra Dinu, Anda Adam, Andreea Balan, Andreea Antonescu sunt doar cateva dintre vedetele de la noi care au apelat la extensiile de par.



Citeste jurnalul.ro

În articolul

Vrei par mai lung? Apeleaza la extensii!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x