A murit inventatorul oului Kinder!

Publicat pe 30.12.2016 la 13:50 Actualizat pe 30.12.2016 la 15:16

A vandut miliarde de oua Kinder în peste 40 de ani.

William Salice, inventatorul oului Kinder, a murit joi seară la vârsta de 83 de ani la Pavia, în nordul Italiei, a anunțat fundația "Color your life" pe care a înființat-o pentru a-i sprijini pe tineri, relatează vineri AFP.

Angajat la compania Ferrero în 1960, William Salice a devenit mâna dreaptă a patronului vizionar Michele Ferrero, părintele cremei tartinabile Nutella, care a murit în 2015.

În anii 1970, firma de producție a ciocolatei căuta un mijloc de a lupta împotriva caracterului sezonier al ouălor de Paști și el a avut ideea de a veni cu o surpriză.

Astfel a luat naștere oul Kinder, a cărui cochilie de ciocolată cu lapte conține o capsulă de plastic în care se află piese de jucării de mici dimensiuni care trebuie asamblate.

Succesul a fost imediat și durabil: Ferrero a vândut miliarde de ouă Kinder în peste 40 de ani.

"Inventatorul este Ferrero, eu am fost executantul material", a spus Salice, care a contribuit la elaborarea a numeroase alte produse precum Ferrero Rocher și Pocket Coffee.

Pensionat în 2007 cu un bonus de 400.000 de euro, el a consacrat această sumă înființării "Color your life", un campus de pe riviera italiană care are scopul declarat de a-i ajuta pe tinerii între 13 și 18 ani să-și dezvolte talentele, potrivit presei locale.

Imensul succes al ouălor Kinder a fost pătat de mai multe drame, precum moartea în ianuarie, la Toulouse, a unei fetițe de trei ani care s-a sufocat cu o jucărie. După anchetă, parchetul francez a reabilitat însă Ferrero.

Ouăle Kinder sunt totuși interzise în SUA, din cauza unei legi din 1938 care interzice introducerea unui obiect într-un produs alimentar, dar și în Chile din această vară, în cadrul unei noi legi privind combaterea obezității.

sursa: agerpres.ro

În articolul

A murit inventatorul oului Kinder!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x