DEZVĂLUIRI SENZAȚIONALE! Scena violului, din "Ultimul tango la Paris", a fost reală: "Mă simt vinovat, dar nu-mi pare rău"

Publicat pe 04.12.2016 la 17:34 Actualizat pe 04.12.2016 la 17:45

Regizorul filmului scoate la iveala detalii incredibile!

Regizorul italian Bernardo Bertolucci a recunoscut, la un eveniment care a avut loc la Cinemateca Franceză, că actriţa Maria Schneider nu a ştiut dinainte că va filma scena violului din "Ultimul tango la Paris", în care a jucat alături de Marlon Brando.

Bernardo Bertolucci a recunoscut că legendara secvenţă din "Ultimul tango la Paris" dintre Marlon Brando şi Maria Schneider nu a fost discutată cu actriţa. La acea vreme, Brando avea 48 de ani, iar Schneider - doar 19, potrivit presei internaţionale.

"Voiam reacţia ei ca fată, nu ca actriţă. Ca Maria să interpreteze umilinţa şi furia ei, voiam să o simtă. Ţipetele... Nu, nu. Mai târziu mă va urî toată viaţa."

Astfel a povestit cineastul ambiţiile sale artistice din spatele violului real, planificat de el însuşi şi de Marlon Brando.

Confesiunea a fost transmisă pe mai multe canale media americane. Videoclipul în care regizorul face mărturia a fost văzut de peste 500.000 de vizitatori pe Youtube.

"Secvenţa cu untul a fost o idee pe care am avut-o cu Marlon, în dimineaţa filmărilor", a spus Bertolucci la Cinemateca franceză, în 2013, la doi ani după moartea actriţei. El a mai spus că s-a simţit oribil "într-un fel" pentru cum s-a purtat cu actriţa, dar s-a apărat spunând că a vrut reacţia ei "ca fată". "Mă simt vinovat, dar nu-mi pare rău. Ca să obţii ceva cred că trebuie să fii complet liber".

Mărturia cineastului a scandalizat o bună parte a Hollywood-ului. Actori precum Jessica Chastain şi Chris Evans au declarat pe Twitter că nu vor mai vedea niciodată filmul, şi nici nu-i vor mai considera pe Bertolucci şi pe Brando ca înainte. "Mi se face greaţă", a spus actriţa. De altfel, pe Change.org s-a constituit o campanie prin care semnatarii cer Academiei de la Hollywood să condamne public faptele şi pe regizorul italian.

Maria Schneider, care a murit în 2011 din cauza unui cancer, nu şi-a revenit niciodată după filmări, trăind lungi perioade de depresie. Într-un interviu acordat Daily Mail în 2007, actriţa povestea momentul violării prin semne.

Ar fi trebuit să-mi sun agentul sau să chem avocatul pe platou pentru că nu poţi forţa pe cineva să facă ceva, dar în acea perioadă nu ştiam. Marlon mi-a spus: <Maria, nu-ţi face griji, e doar un film>, dar în timpul scenei, chiar dacă ce făcea Marlon nu era adevărat, am plâns cu adevărat. M-am simţit umilită, ca să fiu sinceră, un pic violată de Marlon şi de Bertolucci", declara Maria Schneider.

Drama erotică "Ultimul tango la Paris", în regia lui Bernardo Bertolucci, a avut premiera pe 15 decembrie 1972, la Roma.

Poți urmări, mai jos, mărturia regizorului!

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În articolul

DEZVĂLUIRI SENZAȚIONALE! Scena violului, din "Ultimul tango la Paris", a fost reală: "Mă simt vinovat, dar nu-mi pare rău"

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: "Doamne! Ce am făcut să merit?"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x