Începând cu luna martie, preparatele din carne se scumpesc. La fel și lactatele

Publicat pe 08.02.2017 la 13:52 Actualizat pe 08.02.2017 la 15:23

Mancarea devine tot mai scumpa.

Anul 2017 vine cu scumpiri la mâncare. Produsele lactate şi preparatele din carne vor fi mai scumpe începând cu luna următoare. Aceasta este prima creştere de preţ din sectorul alimentar aplicată după scăderea TVA-ului.

Producătorii de carne au anunţat încă din decembrie că vor creşte preţurile. Iar acest lucru l-au confirmat în cursul zilei de marți, când au anunțat că au trimis deja cereri catre reţelele comerciale cu care lucrează pentru majorarea prețurilor. Aceste cereri au un termen de graţie de 30 de zile, după care, preţul mai mare va fi aplicat la raft.

Asta înseamnă că începând cu luna martie vom plăti mai mult cu 5 procente pentru acelaşi preparat. Sunt şi producători care spun că vor majora preţurile chiar şi cu 10%. Antreprenorii spun că sunt forţaţi să facă asta ca să îşi acopere cheltuielile de producţie.

Preţul cărnii în viu a crescut, la fel şi cheltuielile cu plata salariaţilor iar aprecierea masiva a dolarului din ultima vreme şi-a pus amprenta asupra procesului de producţie.

Urmărește clipul alăturat pentru mai multe detalii.

În articolul Începând cu luna martie, preparatele din carne se scumpesc. La fel și lactatele:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 25 decembrie 2025. Vărsătorii sunt norocoși. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 decembrie 2025. Vărsătorii sunt norocoși. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Vreme severă de Crăciun în Europa și SUA: fenomene extreme și avertizări oficiale
observatornews.ro
Vreme severă de Crăciun în Europa și SUA: fenomene extreme și avertizări oficiale
Luca Zvaleni a câștigat Chefi la cuțite, sezonul 16! Marele campion pleacă acasă cu premiul de 30.000 de Euro și stagiul la Retroscena: „Am fost cel mai fericit de pe pământ!”
a1.ro
Luca Zvaleni a câștigat Chefi la cuțite, sezonul 16! Marele campion pleacă acasă cu premiul de 30.000 de Euro și stagiul la Retroscena: „Am fost cel mai fericit de pe pământ!”
Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară
HelloTaste.ro
Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară
Modalități simple de a evita balonarea după mesele de sărbători. Ce arată specialiștii
Catine
Modalități simple de a evita balonarea după mesele de sărbători. Ce arată specialiștii
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
useit.ro
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Unde petrece Crăciunul Ioana Țiriac. Fiica miliardarului român a ales o destinație exotică
as.ro
Unde petrece Crăciunul Ioana Țiriac. Fiica miliardarului român a ales o destinație exotică
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
MediCOOL
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Vanessa a plecat în vacanță cu mama ei, presupusa amantă a lui Adi Minune, și fratele! Ce face Bogdan de la Ploiești în acest timp
Spynews
Vanessa a plecat în vacanță cu mama ei, presupusa amantă a lui Adi Minune, și fratele! Ce face Bogdan de la Ploiești în acest timp
Care este cea mai bună diferență de vârstă dintre copii
DeParinti
Care este cea mai bună diferență de vârstă dintre copii
Tot ce trebuie să știi despre sindromul de apnee în somn: ce este, cum se manifestă și cum se tratează
MediCOOL
Tot ce trebuie să știi despre sindromul de apnee în somn: ce este, cum se manifestă și cum se tratează
Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente
HelloTaste
Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente
close
x