Prognoza METEO pentru Noaptea dintre Ani. Cum va fi vremea de Revelion

Publicat pe 30.12.2016 la 09:14 Actualizat pe 30.12.2016 la 09:28

Vreme rece, geroasa in unele zone ale tarii.

pixabay.com

Pentru Noaptea dintre Ani, prognoza meteo nu se anunță una prea bună. Specialiștii spun că, de Revelion, vremea va fi rece, geroasă în unele zone ale ţării, cu temperaturi minime ce ajung şi la -20 de grade în estul Transilvaniei.

În Bucureşti, nu sunt şanse de precipitaţii sub formă de ninsoare în noaptea de Revelion şi, cu toate că vremea e rece pentru această perioadă, temperaturile vor creşte începând cu prima zi din noul an, a declarat, pentru News.ro, meteorologul Romica Jurca, de la Administraţia Naţională de Meteorologie.

"În noaptea de vineri spre sâmbătă, în special în judeţele Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi, vor fi intensificări ale vântului, iar ninsoarea va fi densă. Astfel, se va crea fenomenul de viscol care va duce la reducerea substanţială a vizibilităţii. Pe litoral, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ploaie, cu formare de polei. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -21 de grade, în estul Transilvaniei şi -2 grade în zona litoralului", a precizat meteorologul Romica Jurca pentru News.ro.

Sâmbătă, vor fi ninsori slabe în sud-estul ţării în prima parte a zilei, iar în restul ţării vor fi înnorări. Vântul va sufla slab şi moderat şi va avea unele intensificări pe crestele montane înalte. Temperaturile maxime vor ajunge la 1 grad în zona litoralului, în zona Moldovei, în Banat şi Crişana, 4 grade în zona Olteniei, dar vremea va fi mai rece în Transilvania şi Maramureş, cu temperaturi maxime sub 0 grade.

În noaptea de Revelion, vremea se va menţine rece, geroasă în majoritatea zonelor, cu temperaturi minime între -13 şi -3 grade, mai scăzute în interiorul arcului carpatic spre -20 de grade în estul Transilvaniei. Izolat va fi ceaţă asociată cu chiciură, a mai spus Romica Jurca.

Duminică, prima zi din an, cerul va fi în general variabil, cu unele înnorări pe parcursul zilei şi condiţii de ninsoare slabă. Temperaturile vor fi, însă, în creştere, cu maxime de la -6 grade în estul Transilvaniei, până la 8-9 grade în Moldova.

Luni, maximele vor ajunge şi la 10 grade în partea de sud a ţării, dar vor coborî la -4 grade în estul Transilvaniei.

În Capitală, vineri, vremea va fi rece, cu cerul mai mult noros şi trecător vor fi ninsori slabe. Temperatura minimă va fi de -7 - -5 grade, iar maxima va ajunge la 2 grade.

Sâmbătă, vremea se va menţine rece şi în Bucureşti, mai ales noaptea. Cerul va fi înnorat, cu posibile fulguieli, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 4 grade Celsius.

Noaptea va fi rece, geroasă, iar minima va atinge -10 grade, fără şanse de precipitaţii.

Deşi vremea va fi rece pentru această dată, în prima zi din noul an temperatura din Capitală va fi în creştere faţă de sâmbătă şi se va situa în jurul valorii de 5 grade Celsius, a mai spus meteorologul ANM. Cerul va fi mai mult senin, vor fi înnorări doar în prima parte a zilei, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi în jur de -7 grade.

Luni, vremea va fi frumoasă, cu cer senin şi cu temperaturi de 6-7 grade, a precizat Romica Jurca.

În articolul

Prognoza METEO pentru Noaptea dintre Ani. Cum va fi vremea de Revelion

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Colţul de Rai din România unde a înflorit o plantă nespus de frumoasă, care ar avea "puteri tămăduitoare". Rezistă 100 de ani, iar parfumul este divin
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x