Reţetă libaneză de pui cu lămâie
Publicat pe 29.04.2015 la 17:19 Actualizat pe 29.04.2015 la 17:26
Pentru această reţetă, inspirată din serialul libanez “Păcatele inimii” (Euforia TV, luni-vineri, ora 21.00), aveţi nevoie de:
Pentru această reţetă, inspirată din serialul libanez “Păcatele inimii” (Euforia TV, luni-vineri, ora 21.00), aveţi nevoie de:
INGREDIENTE
Pulpe superioare de pui
Ulei de măsline
Un praf de scorţişoară pudră
Jumătate de linguriţă de chimen
Jumătate de linguriţă cimbru uscat
Jumătate de linguriţă de şofran
2 lămâi
4 căţei de usturoi
sare
MOD DE PREPARARE
Într-un castron, puneţi pulpele de pui (le puteţi cresta uşor, cu vârful cuţitului, să se pătrundă mai bine) şi frecaţi-le cu sare şi scorţişoară. Peste ele turnaţi ulei de măsline, zeamă de la două lămâi şi toate celelalte ingrediente din lista de mai sus. Acoperiţi vasul cu o folie alimentară şi puneţi-l la rece, minimum 3 ore (ideal peste noapte). După marinare, luaţi pulpele, aşezaţi-le într-o tavă la cuptor şi peste ele turnaţi sosul în care s-au marinat. Acoperiţi cu folie de aluminiu. După o oră şi jumătate, descoperiţi-le şi mai lăsaţi-le să prindă crustă încă 15 minute.