N-ai mai gătit vinete așa! Moutabal, rețeta libaneză celebră
Publicat pe 22.04.2015 la 10:51 Actualizat pe 22.04.2015 la 12:36
Moutabal este unul dintre cele mai simple şi gustoase moduri de preparare a vinetelor. Libanezii sunt, de altfel, mari iubitori de vinete, pe care le prepară în zeci de feluri!
Moutabal este unul dintre cele mai simple şi gustoase moduri de preparare a vinetelor. Libanezii sunt, de altfel, mari iubitori de vinete, pe care le prepară în zeci de feluri.
Pentru un moutabal gustos aveţi nevoie de:
4 vinete medii
3-4 linguri pastă de susan (tahin)
o cutie mică iaurt grecesc Olympus (10% grăsime)
4-5 căţei de usturoi zdrobiţi
sare, piper după gust
1 lingură zeamă de lămâie
La servire: ulei de măsline, boia de ardei dulce, pătrunjel tocat
Coaceti vinetele exact că pentru salată de vinete românească, apoi puneţi-le la scurs într-o sită – de preferat din plastic, nu metal. Tocaţi-le, apoi, cu un tocător de lemn, apoi frecaţi-le cu puţin ulei şi sare. Amestecaţi-le cu pastă de susan, iaurt, lămâie, usturoi. Săraţi şi piperaţi după gust.
Aşezaţi această pastă pe un platou, şi ornaţi-o cu un praf de boia dulce, ulei de măsline, şi la sfârşit, pătrunjel tocat.
Reţeta inspirată din serialul arăbesc “Păcatele inimii”, difuzat la Euforia TV din 27 aprilie, de luni până vineri, de la ora 21.00.