13 sfaturi in dragoste din filme celebre

Publicat pe 06.06.2013 la 10:59 Actualizat pe 06.06.2013 la 12:25

Comediile si dramele romantice reprezinta o distractie lejera careia nu ii acorzi prea multa atentie. Totusi, multe dintre ele ascund cheia unor relatii reusite. Iata 13 secrete pentru o iubire nemuritoare si o relatie fericita preluate din filme si seriale celebre:

1. Nu astepta sa fii cu cineva prea mult

Protagonistii din "Pe aripile vantului" au asteptat toata viata dupa cineva; Rhett Butler dupa Scarlett, iar ea dupa Ashley. Din pacate, niciunul nu face un pas decisiv decat atunci cand este prea tarziu si chiar si atunci Scarlett O'Hara ezita, motiv pentru care il pierde pe barbatul vietii ei. Daca iti place de cineva si acea persoana nu este implicata intr-o alta relatie, nu mai astepta lumina verde - invita-l la o cafea, arata-i ca esti interesata de el. Altfel, s-ar putea ca baiatul facut pentru tine sa ajunga in bratele altcuiva. Mingea e in terenul tau.

2. Iesi la cat mai multe intalniri pana iti gasesti Alesul

Povestea dintre Satine si Christian din "Moulin Rouge!" nu incepe tocmai cu dreptul. Ea il evita mult timp pana isi da o sansa sa il cunoasca. Desi nu e genul ei de barbat la prima vedere, Satine descopera ca alaturi de el poate fi extrem de fericita. Invata si tu sa lasi prejudecatile deoparte si sa iesi la o intalnire cu tipul pe care abia l-ai cunoscut desi nu are stofa de iubit in prima instanta.

3. Daca o iubire este puternica, va trece si peste distanta

In "Cold Mountain", Inman si Ada au de trecut atat peste obstacolul razboiului, cat si peste cel al distantei. Nu sunt nici macar intr-o relatie, dar s-au indragostit nebuneste unul de altul. Fara discutie - relatiile la distanta pot fi dificile, dar nu sunt imposibile. Iar daca va iubiti de ajuns, veti putea trece si peste asta.

4. Relatia evolueaza repede? Nu te speria!

Rose si Jack, indragostitii din "Titanic" s-au indragostit la prima vedere iar in mai putin de o saptamana stiau ca vor sa isi petreaca viata impreuna. In sapte zile se pot intampla miracole, asa ca de ce nu ti-ai gasi si tu sufletul pereche in cateva zile? Nu te speria daca lucrurile evolueaza repede si te gandesti deja la viitor - asta e un semn ca aveti ceva real impreuna. Urmeaza-ti inima, lasa prejudecatile celor din jur si nu iti mai face griji inutil.

5. Iubitul tau a devenit ex pentru un motiv!

De cele mai multe ori, faci o mare greseala daca te intorci la fostul iubit. Carrie si Mr. Big din "Sex and the City", de exemplu: el o dezamageste de nenumarate ori, dar ea continua sa spere ca data viitoare lucrurile vor fi diferite. Ceea ce nu se intampla. Uneori trebuie sa accepti ca nu sunteti facuti sa fiti impreuna iar el nu se va schimba niciodata. In acest caz, treci mai departe.

6. Nu te neglija

In "Blue Valentine" (Ryan Gosling, Michelle Williams), protagonistii sunt uniti de o pasiune nebuna. In timp insa, incep sa se urasca pentru ca dau atentie relatiei si partenerului in detrimentul dezvoltarii personale. Desi trebuie sa va implicati amandoi in relatie, nu uita ca sunteti doi indivizi, cu obiective si vise. Nu renuntati la ele!

7. Nu-l lua "de bun" pe celalalt

In filmul "If Only", un workaholic isi neglijeaza iubita atat de mult incat se trezeste intr-o buna zi fara ea. Realitatea este atat de crunta incat isi schimba viata la 180 grade si lupta pentru a o recuceri. Nu il neglija pe partener si nu il lua de bun: trebuie sa ii arati in fiecare zi ce simti pentru el si cat de important este pentru tine.

8. Nu te juca cu el

In "How to Lose a Guy in 10 Days", Kate Hudson si Matthew McConaughey se combina pentru a duce la capat doua planuri ascunse. Atunci cand secretele lor ies la iveala, totul se prabuseste. Concluzia? Oamenii valoreaza sinceritatea intr-o relatie. Nu te juca cu cel pe care il iubesti, nu te juca cu dragostea lui si fa astfel incat sa meriti increderea acordata.

9. Nu lasa nimic sa intervina intre voi

In cel mai romantic film al ultimei decade, "The Notebook", Noah si Allie incep o aventura de vara si ajung sa traiasca o dragoste incredibila. Singurul obstacol? Parintii fetei care nu vad cu ochi buni relatia ei cu un baiat sarac. Totusi, Allie nu se lasa si continua sa il iubeasca pe baiatul care a fermecat-o din prima secunda. Cum stii, urmeaza o dragoste pasionala si un sfarsit emotionant. Desi ar trebui sa iei in considerare opinia parintilor si a prietenilor, invata sa faci deosebirea dintre o parere si un sfat bun iar la sfarsitul zilei, daca iubitul tau merita, fa ceea ce simti TU.

10. Respecta-i opiniile si credintele

In pelicula "A Walk to Remember" rebelul Landon se indragosteste de fata cuminte a scolii, Jamie. Desi el a crescut total diferit, Landon respecta faptul ca Jamie este o femeie credincioasa si ii cere voie tatalui ei sa se intalneasca cu ea. Mai mult, el respecta alegerile ei in materie de vestimentatie si in ceea ce priveste viata sexuala. Nu incerca sa il schimbi pe cel iubit, ci respecta-i principiile.

11. Chiar daca esti intr-o relatie, tine-ti prietenii aproape

Orice ar spune barbatii, femeile nu vor critica niciodata "Sex and The City". Umorul, sexul, dar mai ales dinamica dintre cele patru prietene este de invidiat. La fel ca ele, nu renunta niciodata la prietenele tale atunci cand esti intr-o relatie. Retine un lucru: orice s-ar intampla cu iubitul tau, amicele tale vor fi intotdeauna alaturi de tine. Vor fi persoanele alaturi de care vei putea sarbatori faptul ca esti indragostita dar si pe umarul carora vei putea sa plangi atunci cand lucrurile nu mai merg intre voi.

12. Nu lasa rutina sa va indeparteze

Ce poti sa inveti din "Crazy, Stupid, Love"? Ca si un playboy poate fi cucerit, dar mai important, ca o relatie se poate duce pe apa sambetei daca nu ai grija de ea si te complaci in rutina. E normal ca dupa un timp sa va fie mai usor sa mancati in fata un film cu popcorn alaturi acasa decat sa pregatiti pentru celalalt o cina romantica sau sa iesiti in oras, dar micile surprize conteaza. Incearca sa fii spontana si rezerva-ti timp pentru voi doi, ca pe vremuri, cand abia incepeati sa va cunoasteti.

13. Fii tu in orice situatie, inclusiv atunci cand incerci sa cuceresti pe cineva

Will Smith incearca sa il invete pe Kevin James cum sa o cucereasca pe femeia visurilor lui in "Hitch". Desi sfaturile sale sunt ok, James descopera ca femeia iubita apreciaza mai degraba micile lui stangacii decat trucurile de playboy. Uneori, imperfectiunile sunt cele care ii vor atrage atentia unui barbat nu trucurile de femeie fatala invatate din vecini.

foto: tumblr.com

În articolul

13 sfaturi in dragoste din filme celebre

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 6 mai 2024. Berbecii sunt îndemnați că meargă mai departe. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în Duminica Învierii Domnului
a1.ro
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cum să folosești metoda de cumpărături 6 la 1 pentru a economisi timp și bani
useit.ro
Cum găsești iPhone-ul pierdut, chiar dacă e închis. Trucul simplu la care poți apela
as.ro
Femeia care i-a schimbat viața lui Mihai Neșu, după divorțul dureros și moartea părinților: „S-a mutat special din București!”
MediCOOL
Cele mai bune băuturi care pot reduce nivelurile zahărului din sânge. De ce este indicat să le incluzi în dieta ta
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Parentingul autoritar: beneficii și dezavantaje
MediCOOL
Cum te poate ajuta magneziul să slăbești. Face kilogramele în plus să dispară
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x