14 motive pentru care preludiul este mai bun ca sexul

Publicat pe 08.05.2013 la 16:56 Actualizat pe 08.05.2013 la 22:35

Este adevarat ca sexul este crucial pentru viata unei persoane, dar conteaza si alte lucruri. Surprinzator, ce-i drept, dar indragostitii prefera de multe ori preludiul - acea etapa dinaintea actului sexual, in care hormonii o iau razna - unei partide de sex. Mangaierile, soaptele, incitarile sexy pot apropia doi oameni mai mult decat un raport sexual.

Tot nu intelegi de ce spunem asta? Iata 14 motive pentru care preludiul la fel de satisfacator ca sexul:

1. Ai o viata personala lipsita de drame

Un studiu din 2006 realizat de Centrul Berman pentru Sanatate din Chicago a aratat ca perechile care se alinta si prefera gesturile tandre frecvent sunt mai satisfacute in relatie decat cele care nu au aceste obiceiuri.

2. Puteti impartasi pasiuni comune

Cinele si filmele la cinematograf sunt dragute. Dar uneori o femeie (dar si un barbat) vrea doar sa stea acasa, in bratele iubitului ei, sa manance floricele si sa vada un serial pe calculator.

3. Realizezi ca nu va leaga doar capacitatea de a oferi placere in pat

Preludiul lung si mangaierile sunt "simptomele" unei relatii de lunga durata, intre doi oameni care se iubesc, decat ale unei aventuri pasagere.

4. Scapi de griji

Ai pofte din ceas in ceas si esti intotdeauna stresata din cauza job-ului tau? E suficient sa iti imbratisezi partenerul pentru ca toate grijile sa dispara. Nu e nici macar obligatoriu sa faci sex, daca esti prea obosita pentru asta.

5. Intelegi ca nu totul se invarte in jurul jobului tau

Este un bine-venit semnal de alarma ca folosesti din nou patul ca sprijin pentru laptopul tau si dosarele de la munca. Inceteaza sa iti aduci munca in dormitor si bucura-te de corpul iubitului tau.

6. Scapi de proasta dispozitie

In timpul preludiului, organismul tau elibereaza oxitocina, astfel ca, oriunde te-ai afla, daca esti alaturi de iubitul tau, scapi de proasta dispozitie si depresie.

7. Te ajuta sa comunici cu celalalt

Daca 90% din comunicare este non-verbala, profita de preludiu pentru a-i transmite ce simti. Terapeutul de relatie David Klow crede ca "atunci cand il tii in brate pe celalalt, ii arati ca stii ce simte si viceversa".

8. Nu vei mai avea probleme cu sanatatea

Potrivit terapeutului holistic Catherine A. Connors "reactia chimica care are loc atunci cand va mangaiati ajuta la reducerea tensiunii arteriale, a stresului si a anxietatii".

9. Incepi ziua bine

Te culci odihnita, te trezesti in bratele celui iubit - ingredientele unei zile care va merge snur. Dupa o sesiune de mangaieri si tandrete te vei simti optimista si plina de energie pentru a duce la capat toate sarcinile la munca.

10. Dormi mai bine noaptea

Unele studii au aratat ca in timpul preludiului organismul tau inhiba nivelele de cortizol, hormonul stresului, astfel ca tu sa ai un somn linistit si odihnitor.

11. Capeti incredere in celalalt

Evident, in timpul preludiului cei doi au ocazia sa se apropie ca iubiti si sa aiba mai multa incredere in sine si in celalalt.

12. Poti sa discuti despre o problema presanta cu el

Vrei sa discuti cu el despre ceva personal sau sa lamuresti ceva din trecutul lui? Fa asta cand este relaxat in bratele tale, deschis dovezilor tale de dragoste.

13. Scapi de rutina

V-ati obisnuit cu mangaierile dupa sex? Incearca sa il surprinzi cu un joc de seductie inainte de a va dezbraca. Relaxati-va, faceti o baie impreuna sau savurati un vin, pe canapea.

14. Ai o ora de rasfat

Nu-i asa ca adori atunci cand partenerul tau se comporta ca un gentleman? Ajuta-l sa fie asa si cand sunteti in pat. Fa-l sa realizezi ca pui la fel de mult pret pe mangaieri si soapte fierbinti ca pe sexul in sine.

În articolul

14 motive pentru care preludiul este mai bun ca sexul

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Fiica de 24 de ani a lui Gabi Balint a ajuns vedetă pe Tik Tok. Denisa Balint este model şi şi-a dat fanii peste cap
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x