2011 - un alt inceput pentru relatia de cuplu

Publicat pe 03.01.2011 la 17:35 Actualizat pe 03.01.2011 la 18:52

Ideea unui an nou este cea care ne ajuta sa o luam de la capat, desi in mod real nu s-a produs nicio schimbare miraculoasa in noaptea dintre ani. Cu toate acestea, pentru multi dintre noi, 1 ianuarie este mai mult decat o data in calendar, este un nou inceput pe care ni-l acordam pe mai multe planuri.

Daca ne planificam lucrurile pe care vrem sa le realizam pe plan profesional si urmam anumite strategii pentru a ajunge acolo unde ne dorim, acelasi lucru poate fi valabil si in viata noastra personala.

Viata de cuplu nu merge bine de la sine, iar dupa o perioada de relatie, cand lucrurile incep sa se aseze si sa intre intr-o anumita rutina, descoperim ca a fi intr-o relatie de iubire cere atentie si efort pentru a o reimprospata.

Una dintre cele mai des intalnite greseli este aceea de a crede ca acolo unde este iubire, totul se rezolva. Da, iubirea este intr-adevar catalizator, insa nu este in niciun caz suficienta sau atat de puternica incat sa faca fata tuturor problemelor cu care cei doi parteneri se confrunta. O relatie este, fie ca ne place sa realizam sau nu acest lucru, un act de vointa.

Reprezinta un efort constient de a fi zi de zi o persoana atenta, buna si iubitoare fata de persoana iubita. Poate uneori avem o zi proasta sau suntem obositi, insa daca a ne pune pe primul loc devine un obicei, ne putem sabota singuri relatia fara sa ne dam seama.

A fi intr-un cuplu reprezinta de fapt un schimb reciproc de idei, afectiune, sprijin, intelegere si sustinere. In momentul in care incepem sa luam mai mult decat sa oferim, sau din contra, avem in viata noatra un partener care nu ne apreciaza considerand ca ceea ce primeste i se cuvine, putem ajunge in punctul in care sa realizam ca suntem intr-o relatie care nu mai functioneaza, desi motivele pentru care s-a intamplat acest lucru nu ne sunt clare, sau par marunte.

Schimbarea pe care o asteptam de la celalalt poate la fel de bine sa inceapa cu noi insine. Doar in acest mod putem intr-adevar obtine o transformare, deoarece a determina pe altcineva sa faca acest lucru este de cele mai multe ori o cerinta nerealista.

Nu este niciodata prea tarziu pentru a te decide sa fii un partener mai bun, mai atent, sa aduci lucruri noi inedite in relatia ta, care sa va faca sa va bucurati mai mult unul de compania celuilalt. Lista cu dorinte pe care poate ti-ai facut-o pe acest an trebuie sa includa si cateva ganduri despre viata ta de cuplu , pentru ca pe masura ce o relatie devine mai solida, ea poate fi mai frumoasa, mai plina de impliniri si bucurii ca la inceput. Iar acest lucru depinde in mare parte chiar de tine.

Citeste si a1.ro

Foto: bloodspill2.vistapanel.net

În articolul

2011 - un alt inceput pentru relatia de cuplu

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 7 mai 2024. Berbecii au nevoie de o schimbare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
De unde putem cumpăra cireşe mai ieftine? Aici kilogramul fructelor de mai este chiar şi de trei ori mai mic decât în pieţe
a1.ro
Delia, în vacanță cu părinții! În ce destinație de vis i-a dus pe mama și tatăl ei de Paște. Imagini rare
HelloTaste.ro
Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver
Catine
Tartă de Santiago. Rețetă tradițională din bucătăria spaniolă
useit.ro
Rutina zilnică a lui Elon Musk. Ce face miliardarul după ce își începe fiecare dimineață cu o gogoașă
as.ro
Ce s-a ales de femeia care a fost timp de 8 ani amanta fratelui soţului său. Cum arată la 41 de ani
MediCOOL
Este postul intermitent periculos pentru sănătate? Ce spun experții
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Parentingul autoritar: beneficii și dezavantaje
MediCOOL
Cum poți arde grăsimea de pe coapse. Trucuri pentru a scăpa de kilogramele în plus
HelloTaste
Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor
x