5 motive științifice pentru care plânsul este benefic

Publicat pe 12.05.2014 la 09:21 Actualizat pe 12.05.2014 la 09:41

Exista mai multe tipuri de lacrimi pe care le varsam intr-o viata. Sunt lacrimile de frustrare, cand cineva este rau intr-un mod gratuit, lacrimile de durere, cand pierzi pe cineva drag, lacrimile de fericire, cand iti vine sa razi si sa plangi in acelasi timp

Exista mai multe tipuri de lacrimi pe care le varsam intr-o viata. Sunt lacrimile de frustrare, cand cineva este rau intr-un mod gratuit, lacrimile de durere, cand pierzi pe cineva drag, lacrimile de fericire, cand iti vine sa razi si sa plangi in acelasi timp. Insa cele mai dureroase sunt cele care ti se aduna greu sub ploape, pe care incerci sa le opresti, cand cineva te raneste si iti rupe inima.

Exista lacrimi pe care nu le poti opri cand ti-e dor de casa si de cei care iti alina singuratatea. Lacrimi care curg cand te simti abandonat sau ai o zi grea la birou.

Asa cum se aduna apa intr-un pahar, lacrimile se strang in tine si simti o presiune de care vrei sa scapi. Si este bine sa te eliberezi. Pana cand paharul este gol, si nici o picatura nu mai poate fi varsata. Pentru ca plansul este o parte necesara a vietii.

Plansul este un process prin care mintea si corpul se pun de acord, dand la iveala dureri care nu pot fi vazute. Sunt 5 motive stiintifice pentru care plansul este bun:

Recunoști ce este important pentru tine

Cand plangi iti recunosti suferinta si esti fortat sa o vezi, sa o si simti sis a o traiesti. Este un moment de reflectie si terapie.

Curăță corpul

Lacrimile te ajuta sa elimini toxinele din corp. Lacrimile emotionale – cele formate din dezamagire sau durere – contin mai multe toxine decat lacrimile de nervi.

Alină durerea

Ca si tipetele, plansul este o reactie naturala la durere, si cu totii stim ca suferinta psihica este mai greu de indurat decat orice rana. Plansul reduce nivelul de mangan din corp, un mineral care afecteaza dispozitia omului si are o concentratie de 30 de ori mai mare in lacrimi decat in sange.

Diminuează stresul

Lacrimile au capacitatea de a inlatura din organism o parte din chimicalele care duc la formarea stresului in organism.

Te menține sănătos

Plansul este un mechanism automat, care este cauzat atat de emotii puternice, cat si de iritatii ale ochilor, infectii sau boala. Este o reactie care poate fi descrisa ca o urgenta, care nu numai iti mentine sufletul senin, dar te ajuta si sa te bucuri de un corp sanatos.

În articolul

5 motive științifice pentru care plânsul este benefic

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 17 mai 2024. Racii pot avea parte de câștiguri financiare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
ANIMAŢIE. Un fost ofiţer SPP dezvăluie ce greşeli au făcut agenţii care au permis ca Robert Fico să fie împuşcat
a1.ro
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
HelloTaste.ro
Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă
Catine
Chifle pufoase cu brânză și mărar, pentru un mic dejun savuros
useit.ro
O structură misterioasă de lângă Piramidele din Giza a nedumerit experții. Anomaliile detectate pot rescrie istoria
as.ro
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
MediCOOL
Băuturi pentru memorie. Cum pot îmbunătăți această funcție a creierului
Spynews
În ce relații a rămas Vero Căliman cu Mirela Retegan, după ce a părăsit „Gașca Zurli”. „Fetița Zurli” a făcut noi mărturisiri: „Nu vreau să...”
DeParinti
Epuizarea maternă: simptome, cauze și recuperare
MediCOOL
Simptomele cancerului pulmonar. 10 semne pe care nu trebuie să le ignori
HelloTaste
Dulceață de rubarbă cu vanilie. Rețetă simplă pentru iarnă
x