5 secrete pe care barbatii le ascund femeilor

Publicat pe 23.04.2013 la 14:13 Actualizat pe 23.04.2013 la 14:17

Sunt cateva lucruri pe care aproape toti barbatii le evita cu orice cost: sa se uite la filme lacrimogene, sa bea din pahare si sa faca o femeie sa planga.

Ei evita sa fie directi cu doamnele, lasandu-le adesea pe acestea sa se intrebe: „Ce Dumnezeu gandeste cu adevarat?”

In cartea sa 7 secrete pe care el nu ti le va spune niciodata... dar pe care trebuie sa le stii, psihologul, autorul si omul de radio Dr. Kevin Leman explica ceea ce un barbat vrea cu adevarat – si de ce adesea evita sa-si impartaseasca sentimentele adevarate iubitei lor.

Daca si tu simti ca este ceva ce partenerul tau evita sa-ti spuna, iata cateva lucruri pe care Dr. Leman le dezvaluie.

Nu are prieteni cu care sa imparta lucruri si sa comunice asa cum faci tu

Femeile sunt inzestrate de natura cu abilitati de relationare. Ele povestesc prietenelor despre barbatii cu care se intalnesc. Barbatii nu se comporta in felul acesta. In schimb ei au ceea ce Dr. Leman numeste „relatii la un brat distanta” – barbatii leaga legaturi cu alti barbati in timp ce privesc o competitie sportiva, cand merg la un concert sau la munca, insa nu isi impartasesc problemele, nu vorbesc despre relatiile lor si despre dramele din familie la o cafea asa cum o fac femeile.

Oricum, in momentul in care se vad cu cineva si este un lucru serios, ei cauta acel tip de partenera cu care sa poarte aceste conversatii intime.

Barbatii apreciaza aceste conversatii intime si se conecteaza intr-un mod diferit fata de femei. Barbatilor nu le place cand femeia cu care se intalnesc povesteste prietenelor ei sau membrilor familiei totul despre viata lor intima. Barbatii sunt mult mai privati. Ei gandesc: „Ceea ce este intre mine si tine trebuie sa ramana intre mine si tine!”

Cand imparti aceste detalii prietenelor tale, barbatii simt ca si cum ai fi violat relatia dintre voi, de aceea tac si se supara.

Daca ai o confidenta careia sa-i imparti secretele tale intime, fii sigura ca acea persoana nu spune mai departe nimanui destainuirile si nu-i spune nici lui ca i-ai mai spus cuiva.

Nu-i pasa de detaliile irelevante ale povestii – mergi la subiect

Te deranjeaza fata lui inexpresiva atunci cand ii povestesti cum ti-a fost ziua, despre planurile de vacanta sau despre renovarea apartamentului?

Barbatii vorbesc intr-un limbaj simplificat pe care orice alt barbat sa-l poata intelege si isi doresc ca femeile cu care se intalnesc sa-l inteleaga cu usurinta.

Lor nu le pasa sa-si condimenteze conversatiile cu detalii pe care nu le considera necesare.

Cand femeile fac acest lucru, ii face sa fie confuzi, frustrati sau ii intimideaza in timp ce le asculta. De aceea trebuie sa intelegi - in momentul in care un barbat iti vorbeste in felul acesta, nu pastreaza niciun secret, nu este rece sau fara sentimente si nici evaziv – este doar felul lor de a comunica.

Barbatii nu au nevoie sau nu vor sa afle toate informatiile. Deci data viitoare cand vrei sa ii dai vreo veste partenerului tau, cea mai buna cale sa-i atragi atentia si sa te asiguri ca va raspunde asa cum te astepti sa o faca, spune-i totul pe scurt. Aminteste-ti! Ramai la fapte si amandoi veti fi mai fericiti.

Le plac comenzile si nu intrebarile in timpul conversatiei

Cea mai usoara cale sa-ti faci partenerul sa taca este sa-i adresezi intrebari care contin cuvintele „de ce?”: „De ce nu vorbesti cu mine?”, „De ce esti suparat pe mine?”.

Aceste intrebari il fac sa se simta in incurcatura si imediat va intra in defensiva.

Pentru a nu-l pune in dificultate, incearca sa-i adresezi o comanda. Aminteste-ti: barbatilor le plac lucrurile simple si clare!

Gandeste-te la barbatul cu care te intalnesti ca la un copil de patru ani care se si barbiereste. Majoritatea barbatilor sunt astfel. Majoritatea lor se comporta in acest fel si chiar reactioneaza ca niste copii. Multe dintre reactiile lor sunt infantile.

Un barbat vrea sa stie ca este atractiv, ca este perceput ca fiind destept, informat si ca poate obtine lucruri facute de tine. Asta e tot.

Deci in loc sa-l intrebi pe un barbat: „De ce esti suparat pe mine?”, reformuleaza-ti intrebarea astfel incat sa capete forma unei comenzi: „Spune-mi ce te supara.”

O simpla refrazare va face diferenta la felul in care el va raspunde, explica Dr. Lehman.

Conversatia la prima intalnire e dureroasa

Exista un motiv pentru care acele intaniri nebunesti de skydiving si snorkeling din „Burlacul” se termina cu un succes.

Barbatilor le place sa se intalneasca prima data intr-un loc in care exista activitate, deoarece ei nu sunt atat de priceputi la conversatii si nici nu se simt confortabil in vecinatatea intimitatii emotionale.

De aceea prefera ca la prima intalnire sa mearga intr-un loc in care sa aiba la indemana ceva pe care sa se focuseze cum ar fi un joc care implica mingea sau un parc de distractii.

Ce vrea un barbat sa auda cu adevarat de la tine

Dr. Lehman spune ca lucrul numarul unu pe care el nu ti-l va spune, insa tu trebuie sa-l stii – este in agenda lui sa te duca in dormitor. Pentru majoritatea barbatilor – in special cei tineri – intalnirile sunt perfecte pentru astfel de lucruri. De fapt multi barbati se asteapta sa aiba parte de sex la prima intalnire si o multime de femei sunt dispuse sa faca acest lucru.

Deci a sari in pat la prima intalnire este o idee buna? Depinde: „Daca esti o femeie ce se poate impaca cu acest lucru, asteapta-te sa ai o relatie de scurta durata cu acel barbat. Totul va merge bine o vreme, insa in cele din urma el te va parasi. Unui barbat care cauta o relatie te termen lung nu-i va placea o femeie pe care nu o va deranja sa se culce cu el de la prima intalnire si nu va ramane in preajma ei dupa aceasta aventura. El se va distra si va face orice vrea pana va gasi o femeie diferita.

Jocul femeii de a integra sexul cu intalnirile nu ar trebui sa cuprinda sfiosenia. In schimb foloseste-ti inteligenta. Sa ai parte de intalniri inteligente inseamna sa te porti astfel incat sa-ti permita sa discerni adevaratele intentii ale unui barbat, cu alte cuvinte daca intr-adevar ii place de tine sau daca este doar interesat de sex.

Atunci cand te bagi prea repede in pat cu cineva, nu iti vei da seama ceea ce el vrea cu adevarat: sex ori o relatie adevarata cu un partener egal? Te vede ca pe o persoana alaturi de care doar se distreaza ori vrea mai mult?

Fiind diferita de majoritatea femeilor cu care are de-a face, il va determina sa te doreasca” spune Dr. Leman.

În articolul

5 secrete pe care barbatii le ascund femeilor

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 5 mai 2024. Taurii trebuie să aibă grijă la prietenii. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Sfaturi pentru credincioșii care țin aprinse lumânări de Înviere. O simplă greșeală poate avea consecințe grave
a1.ro
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Rochii de primăvară care sunt potrivite pentru o nuntă. Se încadrează în mai multe coduri vestimentare
useit.ro
Care a fost prima mâncare consumată în spațiu. Puțini s-ar fi așteptat la această rețetă
as.ro
Donație fabuloasă, de 25 de milioane de euro, făcută de Gigi Becali. S-a aflat totul chiar înainte de Paște
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de merișoare. Efectele acestei băuturi asupra greutății corporale
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Vaccinul HPV e la fel de eficient și pentru fete și pentru băieți. De ce este atât de importantă imunizarea lor
MediCOOL
Câte ouă poți mânca pe zi. Ce recomandări fac medicii de Paște
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x