6 lucruri incredibile facute in numele iubirii

Publicat pe 16.04.2013 la 14:54 Actualizat pe 16.04.2013 la 14:57

Unii spun ca dragostea e oarba, altii spun ca dragostea iti ia mintile, in timp ce altii spun ca lucrul acesta numit dragoste, este un drog ce te impiedica sa gandesti rational.

Insa in lume au fost oameni care, in numele iubirii au facut lucruri incredibile, lucruri catalogate de unii prostesti, iar de altii romantice.

Iata cateva lucruri uimitoare pe care oamenii le-au facut in numele iubirii:

Taj Mahal

Monumentul din orasul Agra -India a fost construit intre 1630-1653 de imparatul Shah Jahan ca mausoleu in memoria celei de a doua sotii - Mumtaz Mahal ce a murit dupa nasterea celui de al 14-lea copil. Dupa moartea sotiei, imparatul a albit in numai cateva luni.

Inainte sa-si dea ultima suflare, imparateasa i-a cerut patru lucruri:

Constructia a durat 22 de ani si peste 20.000 de oameni au muncit la ridicarea ei. Proiectat de arhitectul iranian Ustad Isa, Taj Mahal a devenit simbolul dragostei eterne.

Este un complex de cladiri ce cuprinde un palat si o moschee. In dom se afla siciriul imparatesei incrustat cu pietre pretioase.

35 de ani mai tarziu a murit si imparatul. I s-a construit un sicriu ce a fost pus alaturi de cel al sotiei sale.

Taj Mahalul straluceste in lumina lunii datorita pietrelor pretioase incrustate in marmura. La rasarit - ansamblul e roz, seara este alb-galbui. Pe vremuri erau grilaje de argint si o textura de perle pe mormant, insa acestea au fost furate.

Imparatul dorea sa construiasca pentru el un mormant identic de marmura neagra pe celalalt mal al raului Yamuna. Insa nu a apucat deoarece fiul sau, Aurangzeb s-a autoproclamat rege si l-a mentinut captiv timp de noua ani in fortul de la Agra.

Tatuajele pe fata

Ca si cum nu ar fi deja ceva nebunesc sa ai numele celui iubit tatuat pe corp, o tanara de 18 ani din Rusia, Lesya Toumaniantz, si-a tatuat pe fata, cu litere mari si negre, numele iubitului sau.

Acest tatuaj a fost realizat chiar de iubitul fetei. Cuplul spune ca acest lucru arata dragostea eterna pe care o au unul pentru celalalt.

Operatiile chirurgicale pentru a fi identici

Acesta este poate cel mai nebunesc lucru facut in numele iubirii. Neil si Jacqueline Megson au facut o serie de operatii estetice pentru a semana foarte mutl unul cu celalalt. AIndragostiti nebuneste, cei doi spuna ca sunt unul si aceeasi persoana.

Casatorita cu o persoana fara membre

Nu multe femei s-ar casatori cu o persoana care sa nu aiba niciunul din cele patru membre. Mick Vujicic este un australian faimos (evanghelist si orator motivational) ce nu are nici maini, nici picioare. Lumea a ramas impietrita in momentul in care o femeie pe nume Kanae Miyahara s-a casatorit cu el.

Traiul in pestera

In urma cu cinci decenii, un chinez in varsta de 19 ani s-a indragostit de o vaduva cu zece ani mai in varsta decat el. Aceasta dragoste nu a fost acceptata in satul in care cei doi locuiau, asa ca, neavand alt loc unde sa mearga, indragostiti au gasit o pestera si au trait acolo.

Atat de mare a fost dragostea barbatului pentru femeie, incat a facut cu ajutorul unei dalte, 6.000 de trepte de la baza muntelui pana la pestera.

Renuntarea la tron

In 1930, lumea intreaga a fost martora unei iubiri atat de mari cum nu se mai vazuse pana atunci. Un rege a renuntat la tron pentru a-si petrece viata alaturi de femeia pe care o iubea.

Regele Edward al XIII-lea al Marii Britanii s-a indragostit nebuneste de Wallis Simpson, o femeie cu cetanenie americana divortata de doua ori.

O astfel de casatorie era ceva scandalos in familia regala, asa ca noul rege a abdicat de la tron in numele iubirii.

În articolul

6 lucruri incredibile facute in numele iubirii

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 4 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să nu mai amâne sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator au demascat capcanele de pe masa de Paşte
a1.ro
Imagini emoționante cu întoarcerea Irinei Fodor din Asia Express. Cum a surprins-o Răzvan Fodor acasă: „După 62 de zile”
HelloTaste.ro
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Catine
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
useit.ro
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
as.ro
Cât de frumoasă este fiica lui Ionuţ Chirilă. Imagini rare cu Ana
MediCOOL
Semnele de pe buze care pot indica boli. Cum le identifici
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Ce ar trebui să știi despre dopul gelatinos dacă ești însărcinată: ce este, ce rol are și când se elimină
MediCOOL
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
HelloTaste
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
x