6 lucruri neobisnuite despre iubire

Publicat pe 02.06.2013 la 20:43 Actualizat pe 03.06.2013 la 16:23

Iubirea a fost descrisa si exprimata in miliarde de feluri si forme de-a lungul istoriei. Insa nimeni nu a inteles conceptul iubirii, ci doar au simtit sentimentul acela minunat. Iata cateva lucruri interesante despre aceasta emotie miraculoasa:

Barbatii se indragostesc inaintea femeilor

S-a demonstrat stiintific faptul ca barbatii au tendinta de a se indragosti inaintea femeilor. Daca barbatilor nu le trebuie mai mult de trei intalniri pentru a se indragosti, femeilor le ia mult mai mult timp.

O memorie buna este o calitate

Ajuta intotdeauna sa-ti amintesti lucuri care sa dovedeasca iubirea si respectul pentru cealalta persoana. Daca vrei sa faci o buna impresie unei persoane si vrei ca acea persoana sa se indragosteasca de tine, aminteste-ti lucruri pe care le-au spus in timpul conversatiilor.

Striga-ti partenerul pe nume

Cel mai adesea partenerii se striga pe nume si, pprin acest lucru, ei se apropie mai mult unul de celalalt. Auzind sunetul numelui din gura celui iubit, face inima sa bata mai tare si atentia sa creasca. Sentimentele de apartenenta si familiaritate cresc si ele.

Ciocolata ca drog al dragostei

In antichitate cand ciocolata de-abia se descoperea, ea era un fel de drog ce inducea sentimente romantice. Mexicanul Montezuma avea obiceiul de a bea pana la 50 de cani de ciocolata pe zi inainte de a-si vizita cele 600 de femei. Pe atunci ea nu continea zahar si era facuta din cea mai amara varietate de boabe.

Dragostea ca o eliberare

Suna poetic, insa dragostea este ca o eliberare pentru corp si are efectul de a ne calma psihic si mental. Aceasta emotie puternica ne intareste sistemul nervos si imbunatateste memoria. Deci nu mai asteptati si indragostiti-va!

Iubirea este o reactie chimica

Crezi sau nu, iubirea esre de fapt o reactie chimica puternica si are de-a face cu creierul si corpul decat cu inima. Cercetatorii au descoperit ca oamenii se indragostesc datorita unei combinatii a mai multor lucruri inepand de la mirosul celeilalte persoane, alinierea dintilor, inaltimea, culoarea parului, limbajul trupului etc.

Uitandu-se ori sarutand persoana iubita declanseaza in organism reactii chimice care ne fac sa simtim fluturi in stomac. Aceste sentimente se numesc iubire.

În articolul

6 lucruri neobisnuite despre iubire

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 17 aprilie 2024. Berbecii sunt sfătuiți să-i ajute pe cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Henry Cavill şi Natalie Viscuso vor deveni părinţi pentru prima oară. Cum a anunţat actorul că va avea un copil
a1.ro
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
HelloTaste.ro
Tocăniță de post cu cartofi, o mâncare foarte consistentă și ușor de preparat
Catine
Nuci cu cremă caramel de post. Rețetă de desert delicios și spornic
useit.ro
7 obiecte pe care nu trebuie să le pui lângă router dacă vrei Internet rapid. Cum afectează semnalul Wi-Fi
as.ro
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul „Stăpânului Moldovei”
MediCOOL
Obiceiuri care îți afectează creierul. Ce să eviți pentru a-ți proteja funcțiile cognitive și memoria
Spynews
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
DeParinti
Stimulentul de inserție 2024. De ce sumă poți beneficia din partea statului
MediCOOL
Circumferința taliei: de ce este importantă și cât măsoară o talie sănătoasă
HelloTaste
Clătite de post cu mere, desertul potrivit în orice moment al zilei
x