6 secrete pentru alungarea gandurilor negative

Publicat pe 19.06.2013 la 16:49 Actualizat pe 19.06.2013 la 17:47

In ultima vreme te simti depasita de situatie si nu ai energie pentru nimic. Ti se pare ca totul iti merge prost si nu ai cale de iesire. In loc sa iti alimentezi gandurile negative incearca sa iesi din aceasta stare. Iata 7 secrete pentru a scapa de depresie:

1. Fa-ti o prietena noua

Cercetarile arata ca oamenii au mai putini prieteni astazi decat acum 30 de ani. De asemenea, numarul persoanelor care sufera de depresie a crescut, precum si prescriptiile pentru antidepresive. Desi nu exista o legatura stiintifica intre acesti doi factori, probabil au legatura. Prietenii sau familia sunt cei care te sustin atunci cand lumea pare impotriva ta. Daca nu poti sa iti alegi rudele, macar poti sa te imprietenesti cu cine vrei. Incearca sa gasesti puncte in comun cu vecinii sau colegii de munca, iesi in oras cu ei si asculta problemele lor inainte sa te plangi de ale tale. Vei vedea ca nu esti cea mai oropsita fiinta de pe Pamant.

2. Ia-ti un caine

Un animal de companie iti va da un nou motiv de a trai. Fara sa iti dai seama, bucuria de a avea un suflet langa tine, o fiinta care sa nu te judece si sa te iubeasca neconditionat te va face sa zambesti din nou. In plus, vei fi atat de preocupat de bunastarea lui incat nu vei mai avea timp sa analizezi fiecare greseala de-a ta.

3. Mananca peste

Conform ultimelor cercetari, cheia impotriva depresiei sunt acizii grasi Omega 3 care se regasesc in peste. Aceste grasimi bune ajuta sinapsele si iti confera o stare de bine generala.

4. Iesi la soare

Desi e cea mai scurta, luna februarie pare de multe ori cea mai lunga. Lipsa soarelui si cerul innorat creaza o atmosfera incarcata si iti dau o stare de somnolenta. De aceea, se recomanda o calatorie in zonele calde, unde sa te poti expune la soare. Lumina naturala iti da energie si pofta de viata.

5. Stai treaza

Unele studii au aratat ca o noapte alba poate sa iti faca mai mult rau decat bine. Privandu-te de somn, iti resetezi ceasul biologic si poti intoarce efectele depresiei.

6. Fii bun cu tine insati

Negarea constanta a micilor placeri poate duce, in timp, la o stare de insatisfactie si regrete. Nu-ti trai viata tanjind la lucruri pe care singur ti le cenzurezi, cedeaza "ispitelor" din cand in cand.

foto: idiva.com

În articolul

6 secrete pentru alungarea gandurilor negative

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Colţul de Rai din România unde a înflorit o plantă nespus de frumoasă, care ar avea "puteri tămăduitoare". Rezistă 100 de ani, iar parfumul este divin
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x