7 obiceiuri care iti afecteaza viata sexuala fara sa iti dai seama

Publicat pe 09.05.2013 la 18:02 Actualizat pe 27.01.2014 la 14:58

Il iubesti, vrei sa fii cu el intimitate si totusi viata voastra sexuala nu este tocmai satisfacatoare. Aceste 7 obiceiuri pot sa iti condamne viata personala fara sa iti dai seama:

1. Dietele

De-a lungul anilor, ai tinut diete peste diete si chiar l-ai obligat pe partenerul tau sa faca la fel pentru a se mentine suplu. Dar te-ai gandit vreodata ca tocmai acestea va pun bete in roate in dormitor? Un studiu a aratat ca barbatii plinuti puteau sustine partide de sex mai lungi; astfel, cei care aveau cateva kilograme in plus rezistau 7 minute in dormitor pe cand prietenii lor mai slabi terminau dupa doua minute. Grasimea poate preveni ejacularea prematura pentru ca contine nivele mari de estradiol, un hormon care slabeste abilitatea barbatilor de a ejacula.

2. Folosirea jucariilor sexuale

Chiar daca ar trebui sa aiba efectul advers, unele jucarii sexuale iti scad performantele sexuale. S-a descoperit faptul ca unele jucarii contin concentratii periculoase de ftalati, chimicale care fac plasticul moale si usor de modelat. Expunerea la ftalati poate duce la probleme de sanatate, precum nivele scazute de testosteron in corp, concentratii scazute de spermatozozi si chiar unele tipuri de cancer. Opteaza pentru obiecte din silicon medical, sticla sau metal.

3. Picioarele reci

Extremitatile reci pot intarzia orgasmul la femei. Un studiu realizat de Universitatea din Groningen a aratat ca jumatate din cuplurile intervievate nu puteau ajunge la climax pentru ca femeile aveau picioarele reci. Indata ce si-au pus sosete si s-au incalzit, sansele de a ajunge la orgasm au crescut cu 80%.

4. Treci prin medii urat mirositoare

Orice miros urat - transpiratie, gunoi, alimente stricate, peste - iti inhiba nevoia de a face sex. In cel mai bun caz, iti trezeste instinctul de protectie si te face sa fii foarte precauta in timpul sexului.

5. Grija de a avea un anumit numar de parteneri

In functie de ordinea nasterii, poti dori mai multi sau mai putin parteneri sexuali, spune un studiu realizat de Universitatea Atlantic din Florida. Daca te-ai nascut prima in familie, vei dori sa ai maxim 4 barbati in viata ta, decat daca esti sora mai mica (13 parteneri). In general, primii nascuti vor sa aiba o familie mai repede, se maturizeaza si se identifica mai usor cu parintii lor.

6. Mergi des pe biciclete de curse

S-a descoperit ca femeile care merg mult (>16 km/saptamana) pe biciclete de curse, cele care au ghidonul mai jos decat saua, pot avea probleme ginecologice serioase. Treptat, pot aparea senzatii de amorteala in zona genitala, arata un studiu realizat de Texas A&M Health Science Center.

7. Va neglijati igiena dentara

Barbatii care sar peste ata dentara pot avea probleme cand vine vorba de sex, arata un studiu. Cei care sufera de gingivita, o boala rezultata de cele mai multe ori in urma neglijentei, risca de trei ori mai mult sa sufere de disfunctie erectila.

În articolul

7 obiceiuri care iti afecteaza viata sexuala fara sa iti dai seama

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x