Ajuta-ti partenerul de viata sa depaseasca problemele

Publicat pe 26.11.2010 la 23:29 Actualizat pe 27.11.2010 la 00:14

Unul dintre avantajele de a fi intr-un cuplu este ca atat bucuriile, cat si necazurile se impart la doi. Insa daca prima situatie nu necesita efort, in cel de-al doilea caz, lucrurile sunt mai delicate. Este important ca cei doi sa stie sa se sustina reciproc in momente de stres, dar mai ales sa nu lase ca anumite probleme sa le afecteze viata de cuplu.

Pentru a detensiona situatia si a ajunge mai usor la o solutie, sunt cateva lucruri pe care le poti face pentru a-ti ajuta partenerul sa faca fata stresului:

Nu insista daca el nu vrea sa discute

Daca partenerul se inchide in sine, nu inseamna neaparat ca ignora problema. Anumite persoane au nevoie de a se retrage in spatiul lor pentru a putea procesa ceea ce li se intampla. Poate ca tie nu ti se pare asa, insa e posibil ca persoana iubita sa se gandeasca indelung la o rezolvare, iar a-i grabi sa se decida sau sa depaseasca o anumita stare nu este neaparat benefic.

Accepta motivele care ii dezechilibreaza

Ceea ce pot reprezenta motive de stres pentru jumatatea ta iti pot parea minore, sau pur si simplu foarte diferite de conditiile care te determina pe tine sa iti iesi din ritm. Insa acest lucru nu inseamna ca ele sunt mai putin reale sau importante. A-i spune partenerului ca se streseaza fara motiv nu face decat sa il izoleze si mai mult. Incearca sa empatizezi cu ceea ce simte, daca nu poti intelege cauza.

Ai grija de tine

A fi alaturi de cineva atunci cand trece printr-o perioada dificila iti poate altera si tie starea de spirit. A-i copia sentimentele, a suferi alaturi de el nu va ajuta ca lucrurile sa se imbunatateasca. Nu te simti vinovat daca ai parte de bucurii atunci cand partenerul este suparat. A mentine o atitudine pozitiva este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face pentru relatia ta.

Redu din asteptari

Elibereaza-ti partenerul de nevoia de a implini anumite roluri in relatia voastra. De exemplu, daca el este punctul tau de sustinere, da-i de inteles ca nu trebuie sa fie cel puternic mereu, cu atat mai mult cand trece printr-o perioada dificila. A-i da de inteles ca rolurile sunt flexibile poate inlatura din presiune.

Foto: juliehanks.com

În articolul

Ajuta-ti partenerul de viata sa depaseasca problemele

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x