Atentie la E-urile din biscuitii pentru copii!
Publicat pe 01.05.2011 la 17:08 Actualizat pe 01.05.2011 la 17:10
Este deja o regula ca mancarea gatita in casa este mult mai sanatoasa decat produsele care se gasesc in comert. O dovada in acest sens o reprezinta biscuitii preferati de cei mici, care contin diverse chimicale pe care ar fi bine sa le evite:
Metabisulfit de sodiu (E223) - aditiv alimentar sintetic care se foloseste ca si conservant (substanta folosita cu scopul de a impiedica alterarea unor produse alimentare sau de alta natura). Acesta este folosit in producerea bauturilor alcoolice, biscuitilor, produselor de panificatie, sucurilor de fructe, fructelor si legumelor uscate, produselor din cartofi.
Efecte: printre cele mai grave se enumera faptul ca impiedica fixarea vitaminei B1 si produce alergii. Este contraindicat copiilor sa consume produse care contin E223 deoarece poate induce sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrare.
Zaharul invertit sau ,,mierea artificiala''este un produs sintetic, fiind o combinatie intre glucoza si fructuoza provenita din zaharoza. Astfel, deoarece se absoarbe deosebit de repede (mult mai repede decat zaharul rafinat), creste brusc glicemia si ingrasa.
Bicarbonat de amoniu (E503) este un corector de aciditate si emulgator, sintetic, realizat din sulfat de amoniu si carbonat de calciu. Cu toate ca face parte din categoria ,,E-urilor inofensive'', poate provoca acidoza sangvina (crestere a aciditatii si reducerea rezervei alcaline din sange - pH scazut al sangelui), iritarea mucoasele daca este consumat in cantitati mari.
Citeste si Sfatul Parintilor!