Botezul - un act religios si o ocazie de a prezenta copilul

Publicat pe 28.09.2010 la 16:45 Actualizat pe 28.09.2010 la 17:25

Venirea pe lume a unui copil este un act pe cat de firesc, pe atat de miraculos, in special pentru parintii care asteapta cu nerabdarea concretizarea iubirii pe care si-o poarta. Dintr-un cuplu, ei devin parinti, intemeiaza o familie si pun bazele unei relatii pe care o vor purta cu ei pe viata.

Este o legatura puternica, ce se creaza instantaneu, neconditionat, intre adulti si un prunc caruia i-au dat viata, pe care il vor forma ca om, il vor creste, ii vor purta de grija si pe care il vor privi intr-o oarecare masura ca pe un copil, indiferent de varsta pe care o va avea si realizarile pe care le va avea.

De aceea, este de inteles de ce botezul a devenit, dincolo de semnificatia sa religioasa, o ceremonie in cadrul careia copilul isi face intrarea in societate, este cunoscut de cei apropiati cuplului si este sarbatorit ca un dar de pret, el fiind mostenirea suprema pe care o poate lasa in urma sa un om. A-ti lasa amprenta in lume prin intermediul unui copil este si o modalitate de a incerca sa atingem noi, ca muritori, eternitatea.

Petrecerea de la botez se apropie tot mai mult in zilele noastre de o nunta in toata regula, iar uneori motivele care stau la baza acestui lucru sunt si de ordin material. Cu toate acestea, este o ocazie minunata pentru ca cel mic sa primeasca numeroase cadouri, destul de utile proaspetilor parinti care invata ce inseamna sa ai brusc noi responsabilitati. Nasii sunt in general cei care ofera cadoul cel mai consistent, alcatuit atat din lucruri practice, cat si obiecte simbolice, cum ar fi o biblie sau o cruciulita.

Ei sunt cei care devin parintii spirituali ai copilului si ar trebui sa ii fie alaturi pentru tot restul vietii. Prin botez, ei fac astfel o promisiune de a avea grija si de a-l indruma pe copil, ceilalti invitati fiind martorii acestui lucru.

foto: therecord.com.au

În articolul

Botezul - un act religios si o ocazie de a prezenta copilul

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 13 mai 2024. Balațele trebuie să-și găsească echilibrul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Detalii neştiute despre Metrorex. Cum funcţionează metrourile şi ce incidente au întâlnit, de-a lungul timpului, angajaţii: "Responsabilitatea este foarte mare"
a1.ro
O tânără a rămas „traumatizată” după ce a aflat secretul iubitului ei. Ce ascundea bărbatul cu care se întâlnea de câteva luni
HelloTaste.ro
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Catine
Zodii ambițioase în carieră. Nativii care își doresc să atingă succesul
useit.ro
Cât de fierbinte e Soarele. Experții au dezvăluit temperatura fantastică la care poate ajunge
as.ro
Ion Țiriac și-a dezvăluit marele regret al vieții, ajuns la 85 de ani: „Nu aș mai face la fel niciodată!”
MediCOOL
Alimente vegetale bogate în fosfor. De ce e indicat să le adaugi în alimentație
Spynews
Cine este Nemo, artistul elvețian care a câștigat Eurovision 2024. A spart trofeul pe scenă la câteva secunde după ce l-a primit / VIDEO
DeParinti
Zborul cu un bebeluș: ce trebuie să știi înainte de a pleca
MediCOOL
Cât de periculos este excesul de vitamina D. Ce se poate întâmpla dacă iei doze mari
HelloTaste
Prăjitură cu căpșuni și fistic. Rețeta unui desert de nerefuzat
x