Cand dam prima data peste copilului si cum il gatim
Publicat pe 27.06.2011 la 17:13 Actualizat pe 27.06.2011 la 17:15
Pestele este considerat oarecum un aliment alergogen, motiv pentru care pediatria moderna il recomanda, in general, in alimentatia bebelusilor, abia dupa 11 luni de viata (desi multe borcanele din comert il contin pentru o varsta mai mica decat 11 luni).
Cand decideti ca il intruduceti in meniul copilului vostru, va propunem o varianta de preparare a lui nu numai foarte gustoasa, dar si extrem de sanatoasa si usoara pentru sistemul digestiv al copilului mic.
Ingrediente
1 pastrav proaspat - de preferinta salbatic, din ape reci de munte; este net superior din punct de vedere calitativ celui de crescatorie. Daca nu aveti posibilitatea sa-l obtineti, cumparati pastrav de crescatorie.
doua rosii coapte;
o capatana de usturoi;
doua felii de lamaie;
patrunjel verde;
ulei de masline;
sare pentru copii care au implinit deja1 an.
Spalati bine pastravul, eviscerati-l si curatati-l de solzi. Asezati-l intr-o tava. Feliati cele doua rosii coapte si puneti-le pe langa pastrav. Cele doua felii de lamaie introduceti-le in interiorul pastravului. Puneti capatana de usturoi intreaga, in tava. Sarati, daca e cazul, si imprastiati patrunjelul tocat peste toata tava.
Adaugati uleiul de masline si putina apa. Dati la cuptorul incins in prealabil si lasati aproximativ jumatate de ora, atat cat pastravul sa raman fraged si sa nu se usuce, dar carnea sa fie bine patrunsa. Gatit astfel, pastravul are un gust minunat si dulce. Cand il dati copilului, puteti amesteca prin carnea de pastrav si rosia coapta sau un catel sau doi de usturoi copt. Il puteti servi cu garnitura de piure de cartofi sau piure de broccoli.
Citeste si Sfatul Parintilor
FOTO: thesun.co.uk