Cat de des ar trebui sa faci sex?

Publicat pe 20.04.2013 la 16:31 Actualizat pe 27.01.2014 la 14:59

Prietenele tale o fac cand apuca - in fiecare noapte sau de dimineata, inainte sa plece la serviciu. Tu abia faci sex o data pe luna. Sa fie ceva in neregula cu tine si relatia ta? Nu te grabi sa tragi concluzii, mai bine afla cat de des e bine sa faci sex.

In urma unor statistici din SUA, a reiesit ca varsta este unul din factorii principali pe care trebuie sa ii iei in considerare. La 25 de ani, femeile fac cel mai mult sex, iar barbatii, la 29 de ani! Daca voi doi sunteti in jurul acestei varste, atunci profitati de faptul ca nu exista restrictie la sex!

Ce trebuie sa stii:

Cuplurile care au varsta de 20, 30 de ani prefera partidele rapide; cea mai lunga partida de sex a lor intr-o saptamana nu dureaza mai mult de 30 minute, in medie.

Dr. Debby Herbenick spune ca, daca nu ai prea mult timp la dispozitie, alege sa faci dragoste de dimineata: "Cand faci dragoste, corpul tau elibereaza oxitocina, o substanta care iti da buna dispozitie, te ajuta sa fii mai conectata la partenerul tau si stimuleaza producerea anticorpilor".

De cate ori o fac cuplurile pe an? Indragostitii intre 18-29 de ani fac sex de 112 ori, cei intre 30-39 de ani - de 86 de ori pe an iar cei aflati intr-o relatie cu varsta cuprinsa intre 40-49 de ani fac sex de 69 de ori/ 12 luni.

Insurateii in jurul varstei de 20 de ani fac sex, in medie, de doua ori pe saptamana. Iar cei care asteapta si un copil doar de patru sau cinci ori pe luna.

De ce sexul este bun pentru tine si ar trebui sa fie o prioritate?

In primul rand, s-a descoperit ca persoanele care au 100 orgasme pe an isi maresc speranta de viata cu 3 pana la 8 ani, cel putin.

In al doilea rand, un studiu realizat in Belgia a scos la iveala faptul ca femeile care fac sex frecvent par mult mai tinere. Cele care aveau orgasme vaginale dese se simteau mult mai energice si aveau un mers senzual.

Ce obtii in functie de frecventa cu care faci dragoste

Daca faci sex zilnic... ramai insarcinata mai usor. Un studiu a aratat ca barbatii care faceau sex zilnic isi imbunatateau calitatea spermei. Cei cu probleme de fertilitate evitau astfel problemele genetice care ii impiedicau sa devina tati.

Daca faci sex de trei ori pe saptamana... nu mai ai probleme cardiace. Cuplurile care faceau sex de cel putin doua ori pe saptamana nu erau la fel de predispuse la un atac de cord ca acelea care se limitau la o partida de sex pe luna.

Daca faci sex frecvent... scapi de stres si de kilogramele in plus. Numeroase studii au aratat ca femeile care fac sex cu o anumita regularitate sunt mai putin stresate si isi mentin tensiunea arteriala in limite normale. In plus, in timpul unei partide de sex pasionale, poti sa arzi pana la 200 calorii (in jumatate de ora).

foto: goodwomenproject.com

În articolul

Cat de des ar trebui sa faci sex?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Staţiunea care dintr-un sătuc cu 5.000 de locuitori a devenit o perlă a turismului. În timp ce românii fac investiţii degeaba, vecinii ne dau clasă
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x