Cat de expusi sunt copiii pe internet, chiar de catre parinti

Publicat pe 08.04.2011 la 17:27

Traim intr-o perioada in care blogurile, retelele de socializare si emailul ne permit sa trimitem ganduri fotografii instantaneu, oriunde in lume. Insa unde este limita dintre a vorbi despre copiii tai pentru a interactiona cu alti parinti sau a le oferi prietenilor si rudelor o frantura din ce inseamna viata voastra ca o familie si a-i expune prea mult fara ca ei sa aiba dreptul de a decide asupra acestui lucru?

Fiecare parinte este mandru de puiul sau si vrea sa il arate lumii intregi si nu este nimic gresit in a face fotografii zilnice copilului si a tine un jurnal cu ce a facut sau mancat in fiecare zi. Insa cand totul devine public, iar viata sa se desfasoara inca de la nastere in vazul tuturor, ne-am putea intreba ce parere vor avea acesti copii cand vor creste mari, despre aceasta expunere.

Recent, una dintre bloggeritele site-ului babble.com, Katie a scris un post cu titlul "Confesiunea unei mame: cred ca imi iubesc baiatul ceva mai mult (decat pe fata)". Este dreptul fiecaruia de a-si exprima parerea, temerile, frustrarile si sentimentele, dar astfel de declaratii ar putea avea urmari dureroase peste ani. Cititorii se impart in mai multe tabere: cei care sunt fericiti cu faptul ca cineva recunoaste ca astfel de lucruri se intampla si sunt firesti, cei care sunt de-a dreptul scandalizati si cei care desi o inteleg prin ce trece, nu sunt de acord cu publicarea unor astfel de ganduri.

Katie spera ca fiica ei sa o inteleaga, mai ales cand va ajunge sa aiba si ea copii si poate va fi in aceeasi situatie. Insa ceea pare mai nedrept nu este faptul ca astfel de sentimente pot aparea, pentru ca intr-adevar cei mici pot avea personalitati foarte diferite, iar mamei ii va fi mai usor sa se inteleaga uneori mai mult cu un copil, decat cu celalalt, ci faptul ca decizia ei pare definitiva.

Este posibil ca peste ani, lucrurile sa se schimbe sau faptul ca favorizeaza un copil in mod constient sa fie exact motivul care va duce la o ruptura mai puternica de celalalt. Nu este simplu de prezis si judecat atunci cand nu te afli in acea situatie. Insa probabil fiica lui Kate va citi acest articol peste ani, iar reactie ei poate nu va fi cea la care se asteapta mama ei.

Mai mult, atunci cand parintii povestesc cu lux de amanunte detalii din viata pruncilor lor si pe masura ce cresc, relatarile continua, care este momentul in care ar trebui sa se traga linie, iar ce se petrece in viata lui zilnic sa nu fie subiect de comentarii pentru alte mamici?

Intentia de a-i ajuta si pe alti parinti cu informatii utile despre cresterea copiilor este binevenita, insa linia care separa ce este normal de ce poate insemna incalcarea dreptului la intimitate a unei persoane care nici nu stie cat este de expusa pe internet, este foarte fina.

Citeste si a1.ro!

Foto: babble.com

În articolul

Cat de expusi sunt copiii pe internet, chiar de catre parinti

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Decizia radicală luată de fiica cea mare a lui Cristi Borcea, la 20 de ani. Momentul care îi poate schimba total viaţa
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x