Cat de naturali suntem in relatia de cuplu?

Publicat pe 16.03.2011 la 14:47 Actualizat pe 16.03.2011 la 14:56

O relatie stabila de cuplu presupune si crearea unui anumit grad de intimitate in care ne simtim suficient de confortabili incat sa fim noi insine, sa nu existe momente in care sa jucam teatru, sa zambim fals sau sa incercam sa fim veseli atunci cand nu este cazul.

Cu toate acestea, exista si pericole intr-o astfel de abordare pentru ca putem deveni fie nepasatori, fie intransigenti fata de persoana pe care o iubim.

Poate ne-am gasit nu de putine ori in situatia de a fi in oras cu partenerul de viata, a ne simti obositi si a ne lamenta apoi pana ajungem acasa, a nu avea rabdarea ca el sa isi cumpere ceva. Sau venim acasa nervosi de la serviciu si rabufnim din orice lucru marunt si pornim certuri inutile.

Adevarul este ca in multe situatii avem mai multa rabdare si ingaduinta fata de un strain, o ruda sau un prieten, decat fata de persoana cu care ne impartim viata zi de zi. Acest lucru se datoreaza faptului ca simtim ca nu ne permitem sa ne manifestam in fel si chip fata de anumite persoane pe care le apreciem si respectam, iar gradul in care ne cenzuram sau ne controla emotiile negative este mai mare.

Poate parea un exercitiu obositor si intr-un fel si este, dar daca ne gandim la efectele pozitive pe care obtinem pe termen lung si cat mult dauneaza faptul ca ne purtam in functie de toanele pe care le avem, ne dam seama ca trebuie sa existe o limita intre ce inseamna sa fim confortabili si depasirea limitei de respect pe care ar trebui sa o avem fata de orice persoana la care tinem. Adica atunci cand iubim pe cineva ar trebui sa ne gandim si la starea de bine a acelei persoane, la modul in care o afecteaza comportamentul nostru, nu doar la libertatea pe care o avem de a ne purta asa cum simtim tot timpul.

Este simplu sa afirmam ca nu ne dorim mai mult decat sa ne putem purta natural, firesc, insa acest lucru reprezinta si un risc pe care trebuie sa ni-l asumam si anume acela de a ne depasi propriile limite fara sa ne dam seama, crezand ca asa trebuie sa ne comportam.

Putem deveni obositori si stresanti din simplul motiv ca ni se permit anumite lucruri si sa abuzam de aceasta bunatate, facandu-ne noua de fapt un deserviciu.

Citeste si a1.ro!

Foto: biggestloserclub.com.au

În articolul

Cat de naturali suntem in relatia de cuplu?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 4 aprilie 2025. Gemenii se gândesc la vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Bancă vs. Fidelis: Cât câștigi în plus dacă investești 100.000 de lei în titluri de stat față de un depozit bancar, timp de un an
a1.ro
Cine este și cum arată soțul Alinei Chivulescu. Dan Chișu este guest star în Iubire cu parfum de lavandă
HelloTaste.ro
Cremă de banane și avocado. O combinație fină și catifelată
Catine
Estonian Kringel, împletitura dulce și aromată a Estoniei
useit.ro
Funcția ChatGPT care a atras 1 milion de utilizatori într-o singură oră. Pentru ce opțiune există o „cerere biblică”
as.ro
Ce avere are magnatul român cu o poveste de viaţă impresionantă. Cum a reuşit să-şi câştige primii bani
MediCOOL
Uleiul de rapiță: proprietăți, beneficii și riscuri
Spynews
Anunț ANM de ultimă oră! A fost emis cod galben de vreme severă. Zeci de județe, sub atenționare
DeParinti
Fraze comune pe care tații le spun copiilor lor și care, de fapt, sunt forme de manipulare, potrivit specialiștilor
MediCOOL
Beneficiile și riscurile uleiului de palmier. Care sunt utilizările sale
HelloTaste
Mâncare de urzici cu ouă ochiuri și mămăligă. Gust autentic de primăvară
close
x