Cateva sfaturi pentru momentul nasterii

Publicat pe 21.03.2011 la 13:48

Hormonul care ajuta la reducerea durerii din timpul sarcinii este oxitocina. Astfel, pe masura ce nivelul de durere pe care o resimte femeia care naste creste, la fel si concentratia de oxitocina din corp, ajutand-o sa faca fata acestei experiente.

Insa acest hormon este eliberat doar daca femeia se simte relaxata si in siguranta. Nu este secretat continuu si orice semn de tensiune, stres sau teama il poate inhiba.

De aceea este important ca in timpul nasterii sa se creeze toate conditiile necesare eliberarii acestui hormon, pentru binele mamei si al copilului.

Sprijinul adecvat

Alege un medic in care sa ai incredere, cu care sa stabilesti o legatura buna pana in momentul nasterii astfel incat, atunci cand va veni clipa mult asteptata, sa te simti in siguranta, pe maini bune. Sprijinul persoanelor dragi este de asemenea important si prezenta lor in spital te-ar putea linisti.

Respiratia abdominala

Te ajuta sa ai mintea limpede si creste fluxul de oxigen si energie catre muschi. Acest lucru presupune sa respiri incet, repetitiv, folosindu-te de intreaga capacitate a plamanilor. Concentreaza-te asupra acestui exercitiu, alunga anxietatea si alte ganduri pline de griji.

Vocalize

Nu trebuie sa te simti rusinata de faptul ca iti vine sa plangi, sa gemi, sau sa tipi. Corpulo tau resimte durerea si astfel de manifestari te ajuta sa te eliberezi, pentru ca daca tii in tine ceea ce simti, posibil sa devii mai tensionata.

Miscarea

Poti sa te plimbi prin camera, sa te balansezi inainte si inapoi. Daca insa durerile devin mai ascutite atunci cand stai in picioare, atunci te poti legana in pat. Te va ajuta sa te relaxezi si sa eliberezi de stres.Nu sta pe spate

Daca stai intinsa, contractiile vor fi mai puternice, mai putin eficiente, travaliul va dura mai mult si pasajul pelvian prin care va trebui sa treaca bebelusul va fi mai ingust.

Foto: picasaweb.google.com

În articolul

Cateva sfaturi pentru momentul nasterii

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 13 mai 2024. Balațele trebuie să-și găsească echilibrul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care a luat avânt în România. Producătorii s-au aliniat cu preferinţele clienţilor: "Aduce multă satisfacţie"
a1.ro
Rezultate Loto azi, 12 mai 2024. Numerele câștigătoare de duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
HelloTaste.ro
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Catine
Zodii ambițioase în carieră. Nativii care își doresc să atingă succesul
useit.ro
Cât de fierbinte e Soarele. Experții au dezvăluit temperatura fantastică la care poate ajunge
as.ro
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea adunată și singurul lux pe care și l-a permis actorul
MediCOOL
Alimente vegetale bogate în fosfor. De ce e indicat să le adaugi în alimentație
Spynews
Cine este Nemo, artistul elvețian care a câștigat Eurovision 2024. A spart trofeul pe scenă la câteva secunde după ce l-a primit / VIDEO
DeParinti
Zborul cu un bebeluș: ce trebuie să știi înainte de a pleca
MediCOOL
Cât de periculos este excesul de vitamina D. Ce se poate întâmpla dacă iei doze mari
HelloTaste
Prăjitură cu căpșuni și fistic. Rețeta unui desert de nerefuzat
x