Cele mai populare miniciuni spuse de parinti copiilor

Publicat pe 10.11.2010 la 22:59 Actualizat pe 10.11.2010 la 23:11

In incercarea de a-i tine pe copii departe de anumite obiceiuri proaste sau neadecvate varstei lor, parintii nu recurg intotdeauna la sinceritate si explicatii logice ci la cateva minciuni. Unele dintre ele au devenit atat de populare, incat si cei care le emit au ajuns sa le creada:

Daca bei cafea, vei ramane scund

Nu se stie exact de la ce a pornit aceasta minciuna, din moment ce nu exista niciun sambure de adevar in aceasta afirmatie. Probabil a fost asociata cu lipsa de calciu care poate aparea ca urmare a consumului de cafea. Este cert insa ca parintii nu vor ca cei mici, deja destul de hiperctivi, sa prinda si mai multa energie.

Daca mananci ciocolata vei avea cosuri

Parintii foloasesc aceasta minciuna in special cu adolescentii preocupati de felul in care arata, pentru a-i incuraja sa aiba un stil de viata mai sanatos, fara atat de multe dulciuri. Desi mancaruruile grase sunt asociate cu cresterea nivelului de sebum, nu s-a stabilit nicio legatura intre consumul de ciocolata si acnee.

Daca iti incrucisezi ochii, vei ramane asa

Uneori parintii sunt iritati de jocurile si schimonoselile copiilor si pentru a-i face sa inceteze, ii avertizeaza ca li se vor intoarce impotriva. Unii adulti pot fi convinsi ca un copil care isi incruciseaza ochii in joaca, ar putea dezvolta o problema permanenta. insa muschii de la nivelul ochilor sunt cei care ii mentin intr-o anumita pozitie, iar astfel de jocuri nu pot dura foarte mult pentru ca ei obosesc pur si simplu si revin la starea initiala.

Daca iesi afara cu parul ud, vei raci

Un jumar destul de mare de parinti folosesc aceasta replica, iar unii dintre ei chiar o considera adevarata. Insa nu faptul ca parul este ud poate cauza o raceala, ci in cazul in care vremea este rece, suntem mai predispusi sa contractam virusii responsabili cu gripa de exemplu.

Daca inghiti guma de mestecat, iti amane in stomac timp de cativa ani

Desi intentiile din spatele acestei minciuni sunt bune: a-i impiedica pe cei mici sa inghita ceva nedigerabil, ideea ca ceva ar ramane prins de peretii stomacului, neafectat de sucurile gastrice, este destul de eronata. Singurul lucru care se intampla in cazul ingerarii unei gume de mestecat este ca va fi eliminata, impreuna cu alte resturi de mancare ce nu au putut fi digerate. Insa, atentie! La inghitirea unei cantitati mari de guma, exista posibilitatea ca aceasta sa blocheze tractul digestiv.

Daca te uiti prea mult la televizor, nu vei mai vedea bine

Minciuna clasica pentru a-i face pe copii sa nu mai stea pierduti ore in sir la desene animate si filme, ci sa mai iasa si afara, sa faca miscare. Dar exista vreun sambure de adevar in ea? Nu prea. Orele in sir petrecute in fata televizorului ii poate afecta mai degraba pe adulti, deoarece ochii copiilor se pot ajusta mai eficient la astfel de schimbari.

Urmareste si a1.ro

Foto: santarosamom.com

În articolul

Cele mai populare miniciuni spuse de parinti copiilor

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 8 mai 2024. Gemenii descoperă dragostea adevărată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi se vând cu doar 20 de lei kilogramul
a1.ro
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
HelloTaste.ro
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
Catine
Luna Nouă în Taur pe 7 mai 2024. Aduce stabilitate pentru acești nativi
useit.ro
Locul în care timpul e cu 9% mai lent pentru oameni. Ce fenomen ciudat are loc
as.ro
Cum arată şi din ce face bani Consuelo, fosta soţie a lui Adrian Mutu, la 51 de ani. Imagini rare
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de cuișoare. Cum îți poate completa alimentația
Spynews
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
DeParinti
Călătoria cu trenul cu un copil: tot ce trebuie să știi și cum să faci față situațiilor neprevăzute
MediCOOL
Transpirațiile nocturne: ce probleme pot semnala și când să te îngrijorezi
HelloTaste
Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere
x