Cele noua luni de sarcina - sfaturi pentru viitorii tatici

Publicat pe 25.02.2011 la 09:20

Cele noua luni de sarcina sunt o perioada de transformari, schimbari si experiente noi pentru viitoarea mamica. In special daca este vorba de primul copil, stresul si nelinistea o pot cuprinde din cand in cand.

De aceea sprijinul partenerului de viata este foarte important pentru femeia insarcinata. Ea nu trebuie sa se simta singura in toata aceasta perioada care ii este la fel de noua si necunoscuta, ca pentru sotul sau iubitul ei.

Chiar daca este vorba de corpul ei, nu inseamna ca barbatul nu ar trebui sa cunoasca si el anumite lucruri despre ce se petrece cu viitoarea mama, prin ce trece, care sunt etapele de dezvoltare ale fatului.

Cu cat este si el insusi mai informat, cu atat isi poate ajuta partenera si oferi siguranta si linistea de care are nevoie in momentele in care va intra in panica de exemplu.

Mai mult, modul in care mananca poate se va schimba. Desi in mod normal alimentatia ar trebui sa fie una sanatoasa si echilibrata tot timpul, in perioada sarcinii se incearca acest lucru avand o mai mare motivatie.

Este util ca si viitorul tatic sa consume alimente sanatoase, sa nu fumeze in preajma sotiei si sa nu o tenteze cu bauturi alcoolice sau mancaruri grase, ori de tipul fast-food.

In ultimele luni de sarcina mai ales, femeia insarcinata este mai obosita, se misca greoi si ar trebui sa evite sa faca efort. In aceasta perioada ea nu mai doarme la fel de comod, are dureri de spate, transpira mai mult si simte nevoia de a dormi mai multe ore, chiar si peste zi.

Ea ar trebui sa se odihneasca ori de cate ori simte nevoia si are nevoie de sprijinul partenerului, care sa preia din anumite responsabilitati pe carele avea ea inainte acasa. De linistea si modul in care femeia are grija de ea in timpul sarcinii depinde dezvoltarea fizica, dar si emotionala a copilului.

Este preferabil sa se evite conflictele de orice tip, situatiile stresante si chiar munca intelectuala care necesita multa concentrare. Daca jobul femeii nu necesita ca ea sa depuna efort fizic, este bine ca in ultimele luni de sarcina sa nu se implice in orice fel de activitati solicitante, chiar si mental, pentru ca energia sa fie canalizata spre dezvoltarea sistemului nervos al fatului.

Un copil are doi parinti inca din momentul in care este conceput, de aceea este important ca ambii sa fie dedicati pe cat se poate in aceeasi masura, sa fie informati, sa aiba grija unul de celalalt si de puiul lor.

Citeste si a1.ro!

Foto: fertilitytexas.com

În articolul

Cele noua luni de sarcina - sfaturi pentru viitorii tatici

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 mai 2024. Berbecii au parte de un moment de claritate mentală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O turistă din Marea Britanie, şocată de cât costă o cafea în Cluj-Napoca. "Doamne, e acelaşi preţ ca în UK"
a1.ro
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
HelloTaste.ro
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Catine
5 semne că pielea ta este stresată. Care sunt recomandările specialiștilor
useit.ro
Clone AI ale rudelor decedate sunt vândute în China. Ce preț au copiile cu inteligență artificială
as.ro
Cât de frumoasă e, la 44 de ani, fosta iubită a lui Adrian Mutu, dispărută din viaţa publică! A trecut printr-un divorţ dureros!
MediCOOL
Câte ouă poți mânca pe săptămână. Cum afectează numărul lor nivelul colesterolului
Spynews
Rețetă de prăjitură cu mango și mere. Un desert ideal pentru weekend
DeParinti
Greșeli de disciplină pe care le poți face la început de drum. Cum îți poți educa micuțul în mod corect
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale mesteacănului. La ce se folosesc
HelloTaste
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
x