Copiii - tot mai plictisiti si ingrijorati

Publicat pe 24.03.2011 la 22:22 Actualizat pe 24.03.2011 la 22:33

Copilaria este perioada magica din viata oricarui om. Ea ar trebui sa fie plina de bucurie si lipsita de orice fel de griji. Dar, conform unui studiu recent, lucrurile nu stau deloc astfel.



Fericirea si siguranta copiilor ar trebui sa fie principala peocupare a parintilor. Si totusi, furati de grijile zilnice, acestia uita adesea care sunt lucrurile cu adevarat importante pentru un copil.



Pierduti in valtoarea evenimentelor zilnice, elementele prin care se construieste comuncarea se pierd, copilul ramanand nedumerit si ingrijorat, deoarece nimeni nu intelege diferenta intre generatii, nici macar proprii parinti.


Un semnal de alarma

Un grup de cercetatori britanici de la Universitatea Hertfordshire au realizat un studiu pentru a vedea cat de fericiti sunt copiii si daca se simt in siguranta. Ei au intervievat circa 200.000 de copii cu varste intre 6 si 14 ani. Pentru a obtine date cat mai complete, specialistii au pus intrebari si unui numar de 18.000 de profesori. Iar rezultatele pe care le-au obtinut au fost uimitoare.



Numai 11 la suta din copii au raspuns ca se simt intr-o siguranta totala si nu au absolut nicio grija. 82 la suta din micuti au spus ca se simt fericiti in majoritatea timpului, insa au diferite griji si temeri. Dar care sunt cele mai frecvente motive de ingrijorare ale celor mici?

Temerile cele mai frecvente ale copiilor

"Binele copiilor ar trebui sa fie preocuparea principala a oricarei societati, iar o buna masura pentru acesta este de a sti cat de fericiti sunt, daca se simt in siguranta si cat de impliniti se simt", a explicat profesorul Karen Pine, unul dintre realizatorii studiului.



2011/03/24//219297-adele_bored.jpg

"Am descoperit cu surprindere ca mai mult de jumatate din copii sunt ingrijorati de certurile din familie si de riscul unui divort al parintilor. Asta arata, o data in plus, ca, atunci cand un mariaj trece prin dificultati, copiii sunt cu mult mai ingrijorati decat s-ar putea gandi vreodata parintii. Un alt motiv de ingrijorare a autorilor studiului este acela ca un procentaj foarte mare de copii au afirmat ca principalul motiv al nefericirii lor este plictiseala - in conditiile in care ei au astazi la dispozitie o gama vasta de divertisment multimedia."



Din copiii participanti la aceasta cercetare, 51 la suta au raspuns ca principalul motiv al nefericirii lor este dat de certurile din familie sau de divortul parintilor, iar 72 la suta sunt nefericiti pentru ca sunt plictisiti.



Specialistul Robert Hart, de la Institutul Media a adaugat: "Copiii ne-au spus ca plictiseala este problema lor cea mai mare, impreuna cu faptul ca parintii au asteptari mult prea mari de la ei si vor sa munceasca din greu. Copiii vor sa aiba mai multa libertate sa se joace, sa se relaxeze, sa fie creativi si sa-si practice hobby-urile".

Un alt motiv major de stres pentru cei mici este numarul mult prea mare de teme pe care il au de facut in fiecare zi pentru scoala.

Citeste si a1.ro!

Foto: cfserve.org

În articolul

Copiii - tot mai plictisiti si ingrijorati

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Colţul de Rai din România unde a înflorit o plantă nespus de frumoasă, care ar avea "puteri tămăduitoare". Rezistă 100 de ani, iar parfumul este divin
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x