Copilul tau - intre rasfatare si lipsa acestui obicei

Publicat pe 18.08.2011 la 17:02

Se vorbeste tot mai des despre faptul ca generatia noua de copii este prea rasfatata. Tot mai multi se arata revoltati de metodele din trecut de educare, unde o palma data din cand in cand peste popoul micutului neascultator era un mod sanatos de a-l invata ce inseamna respectul.

In ziua de astazi se pune foarte mult accentul pe rabdare si comunicare, riscul fiind acela de a cadea in cealalta extrema si de a fi foarte ingaduitori cu copiii.


Pe de alta parte, fiecare generatie de adulti i-a privit pe tineri cu un ochi critic, fiind convinsi ca pe vremea lor era mai bine. Este posibil ca cei mici sa fie ceva mai rasfatati decat cei din trecut, insa o contribuitie semnificativa o are si perioada de timp in care sunt ei crescuti. Au de la o varsta frageda un acces rapid la tot felul de informatii, cunostintele sunt asimilate in alt mod si intr-adevar, metodele invechite de educatie nu mai functioneaza.


Cum iti dai seama insa daca nu iti rasfeti foarte mult copilul?


In primul rand, conteaza foarte mult varsta celui mic. Un bebelus nu poate fi rasfatat peste masura, contrar parerilor celor care te atentioneaza ca tii copilul prea mult in brate, sau care te sfatuiesc sa il mai lasi si sa planga pana se linisteste singur. El are nevoie sa simta ca se afla intr-un mediu sigur, in care este iubit si ingrijit. Un nou-nascut este prea mic pentru a invata ce inseamna teama atunci cand plange si nimeni nu vine sa il aline, atunci cand cauta bratele mamei sale si nu ii sunt oferite.


Dupa o anumita varsta, intr-adevar cel mic va invata sa fie independent, insa este un proces treptat, care trebuie facut cu pasi mici. El singur va cauta de altfel sa exploreze lumea pe cont propriu si atata timp cat primeste incurajari si este curios din fire, va gasi singur calea de a nu mai fi atat de dependent de parinti. Gradinita este un mediu propice in care cunoaste alti copii, o alta autoritate si invata sa petreaca si cateva ore pe zi departe de parinti.


Foto: pinklilybit.com

În articolul

Copilul tau - intre rasfatare si lipsa acestui obicei

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 5 mai 2024. Taurii trebuie să aibă grijă la prietenii. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Unde se află românul care a dat 500.000 de euro pe o maşină. Bolidul său nu este însă şi cel mai puternic
a1.ro
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Rochii de primăvară care sunt potrivite pentru o nuntă. Se încadrează în mai multe coduri vestimentare
useit.ro
Care a fost prima mâncare consumată în spațiu. Puțini s-ar fi așteptat la această rețetă
as.ro
Donație fabuloasă, de 25 de milioane de euro, făcută de Gigi Becali. S-a aflat totul chiar înainte de Paște
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de merișoare. Efectele acestei băuturi asupra greutății corporale
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Vaccinul HPV e la fel de eficient și pentru fete și pentru băieți. De ce este atât de importantă imunizarea lor
MediCOOL
Câte ouă poți mânca pe zi. Ce recomandări fac medicii de Paște
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x