Cum inveti bebelusul sa nu mai fie hranit noaptea

Publicat pe 14.04.2011 la 20:51

Cand bebelusul se trezeste in miez de noapte, faptul ca este hranit este o rutina ce ii aduce alinare. Chiar daca este alaptat sau hranit cu biberonul, faptul ca are stomacul plin, mama il leagana si are are grija de el il ajuta sa adoarma din nou.

Nu acelasi lucru este valabil si pentru mama, pe care aceste treziri in toiul noptii o epuizeaza si carora vrea firesc sa le puna punct la un moment dat. Insa cum poate ea determina si bebelusul ca acest obicei va inceta?

In primul rand, este important ca cel mic sa fie pregatit pentru a dormi mai mult timp fara a fi nevoie de intreruperi pentru a fi hranit. Cei mai multi bebelusi cu varsta cuprinsa intre 4 si 6 luni primesc suficienti nutrienti in timpul zilei si nu mai au nevoie sa fie hraniti in timpul noptii.

Daca mama nu este sigura - copilul s-a nascut prematur sau cu o greutate sub limita normala - este mai bine sa consulte medicul mai intai.

In momentul in care copilul este pregatit, pot fi incercate diverse metode de a-l ajuta sa doarma pe perioade mai lungi in timpul noptii:

- sa i se ofere multa atentie si iubire: pentru bebelusi, faptul ca noaptea sunt separati de mama reprezinta un moment de singuratate, in care nu mai beneficiaza de atingerile si vocea ei, iar acest lucru va fi resimtit mai mult daca nu i se acorda suficienta atentie in timpul zilei. De aceea cu cat bebelusul este mai rasfatat de parinti in timpul zilei, nu va simti nevoia de a se trezi special pentru a cere acest lucru.

- sa fie satul: cand bebelusii primesc suficienta hrana in timpul zilei si imediat inainte de culcare, atunci va dormi ceva mai mult. Chiar daca a fost hranit cu o ora inainte de a fi pus in patut, el mai poate fi hranit chiar daca nu ii este neaparat foame.

- sa fie eliminati alti factori care il pot trezi: sa fie liniste in camera si o temperatura placuta, sa nu patrunda multa lumina si sa i se puna muzica daca este necesar. El se poate trezi si daca trebuie schimbat si cu cat acest lucru se face mai rapid si incet, cu atat va adormi din nou imediat.

- sa doarma in alta camera: uneori copilul poate fi trezit de zgomotele din camera parintilor, fie ca unul sau ambii sforaie sau se foiesc. Ei au auzul sensibil si se trezesc destul de usor.

- Dilueaza laptele: daca in timpul noptii copilul va fi hranit cu lapte diluat treptat cu apa, la un moment nu va simti ca merita sa se trezeasca pentru acest luru. Insa se recomanda aceasta metoda doar dupa ce copilul a fost bine hranit in timpul zilei si nu este flamand.

Cel mai bun sfat este insa acela ca in timp oricum va deprinde acest obicei si nu trebuie grabit. Vor fi perioade in care el va dormi noaptea si apoi altele in care se va trezi pentru ca acest lucru este un proces ce necesita rabdare.

Citeste si a1.ro!

Foto: ehow.com

În articolul

Cum inveti bebelusul sa nu mai fie hranit noaptea

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
a1.ro
Povestea puiului de câine care „evadează” i-a înduioșat pe internauți. Ce ascunde imaginea simpatică, de fapt: „A rămas singură”
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x