Cum linistesti un bebelus agitat

Publicat pe 04.05.2011 la 12:05 Actualizat pe 04.05.2011 la 12:11

Copiii mici sunt de regula destul de galagiosi, insa daca plang, sunt agitati si tehnicile de linistire nu par sa functioneze, parintii devin obositi si frustrati. Pentru a te bucura insa de momentele petrecute cu cel mic, ia in considerare cateva sfaturi care va vor ajuta pe amandoi:

In primul rand incearca sa ramai calm. Inainte de a incerca orice truc de linistire a copilului, este important ca in primul rand parintii sa fie linistiti. Daca ei devin agitati in momentul in care pruncul lor plange, aceasta atitudine nu va rezolva nimic, din contra, nervozitatea i se va transmite copilului si acesta va fi si mai agitat. Incearca sa te odihnesti, sa bei un ceai relaxant sau sa faci sport.

Leagana-l

Fie ca il tii in brate, lipit de pieptul tau, pe genunchi sau intr-un patut, miscarea usoara ii va face bine copilului si il va ajuta sa adoarma. Tine-l intr-o pozitie foarte confortabila, asigura-te ca nu ii este frig, cald sau foame. Miscarea nu trebuie sa fie brusca, ci foarte lina. Poti descoperi ca daca te plimbi pur si simplu cu el in brate, se calmeaza.

Muzica linistita

Exista destul de multe cd-uri cu muzica pentru bebelusi si este recomandat sa le folosesti pentru ca ele au melodii pe placul celor mici, menite sa ii adoarma sau pur si simplu sa le creeze o dispozitie buna.

O plimbare cu masina sau in parc

Uneori bebelusii au nevoie de putina miscare si schimbare de aer. Daca vremea de afara este buna si bebelusul este sanatos, nu exista niciun impediment pentru care nu ar putea iesi la o plimbare. Aerul proaspat, caldura soarelui si lucrurile pe care le va vedea in jur ii vor distrage atentia si il vor face sa se simta mai bine.

O camera intunecoasa

Lumina puternica este stimulatoare, de aceea pentru a ajuta bebelusul sa adoarma, fa suficient intuneric in casa, pentru a crea o atmosfera care sa il calmeze si sa ii induca o stare de somn.

Citeste si a1.ro!

Foto: tehrantimes.com

În articolul

Cum linistesti un bebelus agitat

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 4 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să nu mai amâne sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator au demascat capcanele de pe masa de Paşte
a1.ro
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
HelloTaste.ro
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Catine
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
useit.ro
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
as.ro
Mihăiţă Neşu a rupt tăcerea şi a spus adevărul despre divorţul de soţia sa: „A fost un şoc foarte mare pentru ea!”
MediCOOL
Semnele de pe buze care pot indica boli. Cum le identifici
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Ce ar trebui să știi despre dopul gelatinos dacă ești însărcinată: ce este, ce rol are și când se elimină
MediCOOL
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
HelloTaste
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
x