Cum ne ferim de bolile cu transmitere sexuală

Publicat pe 10.07.2015 la 12:14 Actualizat pe 10.07.2015 la 12:16

Infecțiile cu transmitere sexuală au reprezentat multă vreme pentru persoanele de toate vârstele subiecte tabu.

Infecțiile cu transmitere sexuală au reprezentat multă vreme pentru persoanele de toate vârstele subiecte tabu.

Chiar dacă este neplăcut să mergi la medicul specialist să faci niște analize spre a descoperi medicul ce fel de infecție ai, este indicat să mergi la medicul specialist pentru a-ți prescrie tratamentul medicamentos care te va vindeca atât pe tine, cât și pe partenerul tău. Trebuie să știi că dacă o infecție cu transmitere sexuală nu este tratată, atunci atât tu, cât și partenerul tău sunteți expuși la agravarea stării de sănătate și sunt și situații în care puteți ajunge la infertilitatea, cancer de col uterin, probleme de tip mintal sau chiar decesul.

Situația este cu atât mai gravă cu cât multe din infecțiile cu transmitere sexuală nu au simptome sau semne. Această este dovadă clară că este necesar consultul de specialitate în mod regulat întrucât medicul specialist, ginecolog sau urolog va putea să descopere despre ce este vorba și să îți ofere tratamentul corespunzător.

Principala cauza de transmitere a infecțiilor cu transmitere sexuală este reprezentată de virusuri, bacterii și paraziți. Când vorbim despre virusuri ne referim la hepatitia de tip B, herpesul genital, virusul HIV șic el HPV. În privința bacteriilor ne îngrijorează Chlamydia, gonoreea, sifilisul, pediculoză și scabia,

Simptomele și semnele de tip comun specifice infecțiilor cu transmitere sexuală sunt reprezentate de următoarele aspecte:
• mâncărimi la nivelul organelor genitale
• scurgeri atipice
• noduli limfatici măriți
• apariția senzației de oboseală severă
• creșterea temperaturii corpului
• apariția bufeurilor.

Spre a ține sub control infecțiile cu transmitere sexuală este recomandată vizita la medicul specialist în mod periodic de cel puțin două ori pe an. Diagnosticul se va stabili în urmă efectuării unor analize specifice și infecția va fi tratată conform prescrierii medicale de specialitate.

Dacă va doriți să fiți o persoană sănătoasă care să poate concepe copii și să nu fie victima vreunui tip de cancer, atunci trebuie neapărat să consulți medicul specialist de cel puțin două ori pe an.

În articolul

Cum ne ferim de bolile cu transmitere sexuală

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 aprilie 2024. Taurii vor atrage atenția asupra lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Întoarce-te acasă la tine". Spaniolii protestează împotriva supraturismului. Măsurile luate de localnici ca să descurajeze turiştii să le mai "calce pragul"
a1.ro
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv din trecut. „Se luptă între viață și moarte”
HelloTaste.ro
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Catine
Rețetă de mochi. Desert tradițional japonez
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a „ţinut-o ascunsă”
MediCOOL
Pregătirea pentru endoscopie: alimentație și recomandări
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Cum îți poți trata cuticulele. Remedii naturale pentru a le menține sănătoase
HelloTaste
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
x