Cum să fii împlinită în fiecare zi? 6 secrete din viața celor mai fericiți oameni din lume
Publicat pe 03.09.2014 la 15:57 Actualizat pe 03.09.2014 la 17:12
Ce îi face pe unii oameni ajunși la capătul vieții să zâmbească mai cu poftă ca tine? Cercetătorii au studiat viețile celor mai fericiți oameni pentru a-ți oferi răspunsul căutat:
Ce îi face pe unii oameni ajunși la capătul vieții să zâmbească mai cu poftă ca tine? Cercetătorii au studiat viețile celor mai fericiți oameni pentru a-ți oferi răspunsul căutat:
1. Relațiile interpersonale
Cu cât ai mai mult sprijin din partea celor din jur, cu atât vei avea mai multă încredere în tine și vei găsi mai multă forță pentru a lupta în viață. „Capacitatea de a iubi și de a fi iubită a fost singura trăsătură asociată cu împlinirea la vârsta de 80 de ani”, arată studiul Grant.
2. Lucrează în propriul ritm
Mai puțină muncă nu-ți aduce mai multă fericire. Dar mai puțin stres la locul de muncă face o diferență. Concluzia? Fă ceva care te pasionează! Nu sta degeaba pentru că te vei plictisi dar nici nu accepta o slujbă care contravine tuturor concepțiilor tale despre viață.
3. Nu sta la un job pe care îl urăști
1500 de oameni cu vârste cuprinse între 70 și 100 de ani au afirmat în cor că cel mai rău lucru pe care poți să-l faci este să continui să lucrezi într-un mediu pe care-l urăști. Nu vei avea regret mai mare la sfârșitul vieții.
4. Fă-ți un plan de fericire
Fericirea nu pică din cer, trebuie să lupți zilnic pentru ea. Fă-ți timp pentru lucrurile care îți oferă plăcere. Stabilește-ți întâlniri cu prietenii, ore pentru sport sau plimbări în parc.
5. Fericirea nu e totul
Studiile au arătat că fericirea contează, fiind modul în care capeți exact ce vrei și ceea ce ai nevoie. Dar și mai important este să simți că ai un rost pe lume, că ai făcut o diferență. Atunci când faci lucruri care te reprezintă, pentru binele tău, dar mai ales al altora, simți o mulțumire nemărginită.
6. Dăruiește dar nu sacrifica
Atunci când faci un cadou sau o favoare cuiva, simți mulțumirea celuilalt ca și cum ar fi a ta. Este ideal să poți dărui ce ai tu mai bun altcuiva, dar nu până în punctul în care devine un sacrificiu. Ajută, oferă-te voluntar timp de două ore pe săptămână și vei vedea cum viața ta se va schimba.