Cum sa-ti duci copilul pe culmile inteligentei

Publicat pe 11.02.2011 la 21:50 Actualizat pe 11.02.2011 la 21:53

Care este parerea ta despre copiii destepti, poate chiar geniali? Crezi ca cei mici s-au nascut destul de inteligenti si nu mai au nevoie sa ii inveti tu mare lucru?

Generatia superioara nu a aparut din neant. Rata cresterii si dezvoltarii nivelului de inteligenta la copii nu a fost determinata numai de genele ereditare. Exista trei factori care influenteaza acest proces: ereditatea, factori care tin de mediul inconjurator si alimentatia. Genele, desi nu le putem schimba, nu contribuie decat cu un procent de 30% la nivelul de istetime al micutului. Celelalte doua, nutritia si factorii care tin de mediu, pot stimula inteligenta atat inainte, cat si dupa nasterea copilului.

Expertii sustin ca 20% din inteligenta unui copil se formeaza in uter. Primele celule ale creierului unui fat apar din primele trei luni petrecute in burta mamei si continua sa apara si sa se dezvolte pana la varsta de trei sau cinci ani. Numarul neuronilor poate ajunge pana la cateva miliarde, dar fara ca acestia sa fie conectati intre ei. Calitatea si complexitatea sinapselor - adica a conexiunilor dintre neuroni - sunt determinate de stimulii exteriori. Acesti stimuli ar trebui sa fie administrati copiilor intr-o atmosfera iubitoare si amuzanta.

Nici alimentatia nu trebuie sa fie omisa din procesul de crestere si dezvoltare a inteligentei copilului. Indicat este ca aceasta sa fie corecta inca de cand bebelusul se afla in pantecul tau. O alimentatie buna include, in mod necesar, laptele matern. Pentru a ajuta dezvoltarea optima a creierului bebelusului, micutii au nevoie de o mancare adecvata, care sa le aduca un aport de proteine, aminoacizi, minerale si energie.

Acidul DHA, o componenta esentiala a fosfolipidelor membranei celulare umane, este deseori asociat cu "bunul mers" al sinapselor. Aminoacizi esentiali precum tirozina, triptofanul, impreuna cu mineralele vor contribui la o mai buna performanta a creierului si a celulelor nervoase.


FOTO: Hepta.ro

În articolul

Cum sa-ti duci copilul pe culmile inteligentei

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 mai 2024. Capricornii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Investiţie uriaşă în România. Afacerea de 88 de milioane de euro realizată de o firmă de Cehia, în Constanţa
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Catine
Zodii care pot pune capăt unei relații toxice pe 1 mai 2024. Nativii care vor afla adevăratele sentimente ale partenerilor
useit.ro
Tesla Autopilot ar fi cauzat 13 accidente fatale. Cum ar fi eșuat sistemul auto
as.ro
Câţi copii are, de fapt, miliardarul Ion Ţiriac. Cine a ajuns să îi administreze întreaga avere fabuloasă
MediCOOL
Ce să nu faci înainte de analize ca să fii sigur că ai rezultate corecte
Spynews
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
DeParinti
Ce măsuri e indicat să iei în cazul unei mușcături de căpușă. Greșelile care trebuie evitate
MediCOOL
Operația care te scapă de punga stoma. Cum să ai o viață normală după cancerul colorectal
HelloTaste
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată
x