Cum treci peste infidelitatea jumatatii tale

Publicat pe 05.10.2010 la 19:49 Actualizat pe 05.10.2010 la 21:03

Ei bine, ai ajuns si in aceasta situatie. Te-a inselat si a recunoscut singur sau ai aflat de la altcineva si acum trebuie sa te gandesti in ce directie o ia viata si relatia ta. Te simti probabil tradata, umilita si simti nevoia sa lovesti pe cineva, sa te razbuni pe el sau pe ea pentru a te elibera de ceea ce simti.

In functie de cat de mult il mai iubesti, de contextul sau motivul tradarii sale ( a fost o gresala de o noapte, o aventura pe care a avut-o pentru ca a fost slab, o relatie in adevaratul sens al cuvantului) dar si de modul in care stie el sa te impace, vei ajunge sa iti dai seama ce vrei sa faci pe viitor.

Este important sa iti asculti inima si sa nu il alungi cu totul din viata ta daca simti ca aveti ceva solid ce poate fi reparat. Este adevarat ca un cuplu in care nu exista minciuna sau tradare este idealul spre care multi dintre noi tindem, dar uneori o eroare poate fi exact ingredientul care resusciteaza o relatie.

El isi poate da seama cat de aproape este sa te piarda si chiar sa te aprecieze mai mult, cum uitase sa o faca inainte, cand totul cu tine era sigur, stabilit. Oricum, indiferent ce hotarare alegi sa iei, sunt cateva lucruri pe care ar trebui sa eviti sa le faci, pentru binele tau:

1. Nu te compara cu ea, nu este mai buna decat tine

Foarte multe femei cad in capcana de a se simti intimidate de "cealalata" femeie, insa lucrurile nu sunt atat de simple incat sa se rezume la o lista de calitati pe care le-ar putea ea avea in plus fata de tine si nici de niste minusuri pe care le-ai avea tu. Daca a fost o aventura de o seara, cel mai probabil nu a insemnat mare lucru pentru el. Daca intre ei s-a infiripat o idila, gandeste-te mai mult la context, decat la persoana.

Intreaba-te daca relatia voastra nu trecea printr-o perioada de rutina, se simtea singur sau comunicarea nu mai era ca la inceput. Nu te lasa orbita de furie si incearca sa intelegi cum s-a ajuns in aceasta situatie. Daca il mai iubesti, vei simti ca se merita sa clarifici ce ai cu el, nu sa iti consumi energia complotand impotriva unei persoane pe care, foarte probabil, nu o cunosti.

Daca lui i-a placut intr-adevar de ea si i-a cedat, insa acum regreta acest lucru, nu uita ca in orice relatie inceputurile sunt frumoase si amagitoare si nu se bazeaza neaparat pe lucruri rationale, nici pe anumite calitati bifate pe o lista. Poate ea il asculta mai mult, ii era mai accesibila, motivele pot fi numeroase, insa de cele mai multe ori infidelitatea porneste de la o proasta comunicare in cuplu, nu de la faptul ca cea de-a treia persoana ar avea ceva in plus.

2. Nu te invinovati

Multe persoane au tendinta mai mult sau mai putin involuntara de a-si asuma o mare parte din vina atunci cand sunt inselate. Se gandesc care sunt lucrurile pe care nu i le ofereau partenerului si ce a putut cauta in alta parte. In unele situatii poate fi vorba intr-adevar de nevoi neimplinite, insa intr-o relatie sunt doua persoane care trebuie sa incerce sa o faca sa mearga, nu doar una, iar el ar fi trebuit sa iti vorbeasca despre frustrarile sau dorintele sale.

Din moment ce nu a facut-o si s-a ajuns aici, incearca macar sa afli, impreuna cu el, cum vedeti de acum incolo viata de cuplu, cum ar putea functiona. Daca insa nu il poti ierta, atunci fii sigura ca ai decis acest lucru dupa ce ai cantarit bine lucrurile, ca nu reactionezi din orgoliu sau ca sa pedepsesti pe cineva.

3. Nu lua decizii ascultand sfaturile altora

In astfel de momente in care esti vulnerabila, ai putea fi tentata sa povestesti prietenelor, parintilor sau poate oricui este dispus sa te asculte, despre cat de greu iti este si cum nu stii ce se intampla cu viata ta. Vei auzi multe pareri, majoritatea bazate pe experientele de viata ale celor care te asculta. De aceea, este important sa nu iei toate sfaturile lor de bune. Unii iti vor vorbi prin prisma propriilor frustrari si dezamagiri. Ai grija mai ales fata de persoanele care iti spun ca te inteleg perfect, ca au fost in aceeasi situatie, pentru ca te-ai putea identifica fara sa realizezi, cu ele, iar decizia finala va fi luata si prin prisma influentei lor.

Desi este indicat sa vorbesti si sa asculti opinii, mai ales daca simti nevoia acestui lucru, nu cauta solutii care sa vina din exterior. Unii ar putea retrai ceva ce li s-a intamplat chiar lor sau unor persoane apropiate si vor incerca sa te impinga mai mult sau mai putin constient spre o anumita decizie.

Pastreaza-ti increderea in tine si hotaraste singura ce vei face, eventual discutand cu partenerul si incercand sa va dati seama daca puteti trece peste acest incident impreuna. In astfel de situatii, nimeni nu te poate ajuta la modul real, trebuie sa te gandesti ca este vorba despre viata ta, alegerile tale si sa iti acorzi timp pentru a judeca totul limpede, sa nu ai regrete.

foto: gettheguy.co.uk

În articolul

Cum treci peste infidelitatea jumatatii tale

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
a1.ro
Imagini emoționante cu întoarcerea Irinei Fodor din Asia Express. Cum a surprins-o Răzvan Fodor acasă: „După 62 de zile”
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
MediCOOL
Semnele de pe buze care pot indica boli. Cum le identifici
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Ce ar trebui să știi despre dopul gelatinos dacă ești însărcinată: ce este, ce rol are și când se elimină
MediCOOL
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x