Cuplu: obiceiuri pe care sa le eviti pentru a avea o viata frumoasa in doi

Publicat pe 26.05.2011 la 18:57

Vrei sa nu ajungi la erodarea casniciei, ba chiar la divort? Evita cele 7 obiceiuri considerate de psihologi „moartea unei casnicii" si ai sanse sa traiesti acei ani fericiti pana la adanci batraneti pe care i-ai dorit cand ati pornit in doi la drum.

De multe ori nici nu realizam ca avem obiceiul sa practicam aceste greseli si cu atat mai mult ca ele devin chiar obiceiuri. Practic, de fiecare data cand procedezi ca mai jos, iti erodezi relatia de cuplu, asa ne invata psihologii de la families.com. Iata despre ce este vorba:


Cand critici


Din pacate, a critica pe cel care iti este cel mai aproape este cel mai usor. Nu te simti la fel de judecat sau amenintat de partenerul de viata asa cum te-ai simti daca ar fi vorba de cineva mai indepartat si pe care nu ti-ai permite sa il critici. Insa nimeni nu poate inflori cand este criticat si cu siguranta nu mai poti iubi o persoana care iti transmite mesaje prin critica.


Cand acuzi


Cand ceva nu merge bine, ai tendinta sa sari invinovatindu-ti partenerul? O atitudine mult mai buna este sa faceti schimbari benefice impreuna.


Cand te plangi


Autovictimizarea este nu doar calea sigura sa iti indepartezi partenerul de viata, dar si cea prin care treci din liga oamenilor puternici si cu incredere in sine in grupa mica a oamenilor slabi si vaicareti de care ceilalti fug. Sincer, tu ai sta in casa si in viata cu cineva care permanent, cum iti prinde privirea, te zapaceste cu plangerile sale?


Cand sacai


Uf, multe casnicii se lupta cu aceasta mare problema. De cele mai multe ori, sacaiala intre parteneri in casnicie provine din dorinta ca celalalt sa faca ceva pentru tine sau atunci cand vrei cu tot dinadinsul sa il schimbi pe partener. Daca si la tine in familie sacaiala este problema cea mare, incearca sa o schimbi asumandu-ti responsabilitatea lucrurilor din viata ta sau acceptandu-ti partenerul asa cum este (sincer, tu chiar crezi ca oamenii se mai schimba la varsta asta?).


Cand ameninti


Folosesti tot felul de expresii ca sa iti ameninti jumatatea atunci cand te infurii? Folosesti copiii sau sexul ca sa ameninti? Sincer, nimeni nu trebuie sa aiba parte de amenintari in viata, indeosebi in propria casnicie. Si cu toate astea, acesta este un motiv solid pentru care se ajunge la erodarea casatoriilor.


Cand pedepsesti


Iti pedepsesti partenerul cand te simti dezamagit sau ranit? Intri in tacere ore sau zile sau faci gesturi ostentative ca sa ii arati ca l-ai pedepsit, cum ar fi ca nu ii prepari cina preferata sau orice altceva care stii bine ca il deranjeaza sau il doare pe partenerul tau de viata? Adult fiind, el nu ar trebui sa aiba parte de pedepse ca in copilarie. Este mai bine sa discutati lucrurile neplacute si sa le rezolvati


Cand mituiesti


La fel de periculos cu a pedepsi un partener este a-l mitui. Cateodata oamenii confunda mituirea cu compromisul, dar nu e acelasi lucru. Daca grija si afectiunea ta pentru partener este dependenta de a primi neaparat ceva in schimb, inseamna ca te pregatesti pentru o viitoare separare.


Sfatul specialistilor care au facut aceste statistici pornind de la motivele pentru care cuplurile ajung sa aiba probleme este sa ne tinem sub control propriul comportament si sa nu avem impresia ca suntem intr-o casnicie pentru totdeauna. Ramai in ea daca o ingrijesti zi de zi cu vorbe frumoase, cu grija, cu respect, cu afectiune si cu mesaje pozitive de sustinere reciproca.


Citeste si Sfatul Parintilor!


Foto: womenforfathersrights.com

În articolul

Cuplu: obiceiuri pe care sa le eviti pentru a avea o viata frumoasa in doi

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Atac cu cuţitul la întâmplare, în Centrul Vechi al Capitalei. O femeie a fost tăiată pe stradă; abia ieşise dintr-un magazin
a1.ro
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
La ce folosește mânerul din plafonul mașinii, de fapt. Unii șoferi află abia acum adevărul
as.ro
Dată dispărută de pe reţelele sociale, fosta iubită a lui Adrian Mititelu Jr a postat acum primul mesaj! Ce a transmis „Bunesa”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x