De ce sunt barbatii obsedati de sani?

Publicat pe 26.09.2012 la 16:07 Actualizat pe 26.09.2012 la 16:59

sani

Larry Young si Brian Alexander, sunt doi barbati care s-au gandit sa raspunda la o intrebare veche de cand lumea: de ce sunt barbatii obsedati de sani?

Ei au lansat de curand o carte numita: Chimia dintre iubire, sex si stiinta atractiei. Ei au analizat motivele emotionale, biologice si culturale care stau in spatele motivului pentru care barbatii sunt atrasi se sani.

Cei doi autori cred ca barbatii heterosexuali sunt atat de fascinati de sanii femeilor din cauza unui hormon eliberat in timpul alaptarii ce are forta de a crea o legatura intre mama si copil, hormon ce creaza un liant puternic intre parteneri.

Young, expert in neurostiinta legaturilor sociale a scris pentru Huffington Post un articol in care explica biologic obsesia masculilor pentru sani: “Barbatii sunt singurii masculi fascinati de sani – in context sexual, iar femeile sunt singurele femele ale caror sani se maresc la pubertate, independent de sarcina. Oamenii sunt singura specie in care masculii mangaie, maseaza si stimuleaza oral sanii femeilor in timpul preludiului si al actului sexual. Femeile sunt si ele atente cu sanii lor, ingrijindu-i si protejandu-i.”

Studiul a fost efectuat la Universitatile Sheffield si Texas pe 301 persoane dintre care 153 de femei.

“Baietii nu invata pe terenul de joaca ca sanii sunt ceva de care trebuie sa fie interesati. Acest lucru este biologic si adanc inveterat in creierul nostru.”

Studiul mai scoate la iveala faptul ca, in momentul in care suntem confruntati cu sanii sau cu stimulii ce au legatura cu acestia, incepem sa luam decizii gresite.

Sanii sunt facuti din grasime, iar acest lucru semnaleaza barbatilor faptul ca femeia respectiva este sanatoasa, prin urmare gata sa nasca si sa creasca copii.

“Dupa ce o femeie naste, bebelusul ii atinge sanii, se prinde de ei. Aceasta stimulare transmite semnale de-a lungul nervilor spre creier. Semnalele elibereaza in hypothalamus o substanta neurochimica numita oxytocina. Aceasta stimuleaza muschii fini din sanii femeilor care elibereaza laptele si ii permite femeii sa-si hraneasca copilul. Insa oxytocina eliberata are si alte efecte. Atunci cand se elibereaza la stimularea bebelusului, atentia mamei se concentreaza asupra lui, acesta devenind cel mai important lucru din lume.

Oxytocina combinata cu dopamina, ajuta de asemenea fata bebelusului sa-si detecteze mama, iar alaptatul devine o actiune in urma careia mama se simte bine ea dorindu-si sa continue aceasta activitate, strangand legatura dintre mama si copil. Aceasta legatura este una de durata, o legatatura ce dureaza o viata.”

“Atunci cand barbatul atinge, maseaza sau gusta sanii femeii, in creier se petrec aceleasi lucruri ca in timpul alaptarii. Oxytocina focuseaza atentia creierului asupra fetei partenerului, asupra mirosului si vocii sale. Oxytocina eliberata in urma stimularii sanilor si a dopaminei eliberata in urma preludiului si a sexului fata-in-fata ne ajuta sa asociem fata si ochii partenerului cu sentimentele placute, creand o legatura in creierul femeii.”


Concluziile autorilor sustin ca fascinatia barbatilor in ceea ce priveste sanii este o evolutie inconstienta a rasei, menita sa creeze o legatura de dragoste.

Sursa foto: hepta.ro

În articolul

De ce sunt barbatii obsedati de sani?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 18 aprilie 2024. Taurii trebuie să se organizeze mai bine. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici 100 de euro pensie. Ăia ia și 2000 de euro pe lună"
a1.ro
Ce gest neașteptat a făcut un tată, la scurt timp după ce fiica lui nu l-a lăsat s-o conducă la altar, la nuntă
HelloTaste.ro
Desert din biscuiți cu zmeură și ciocolată. Rețetă fără coacere
Catine
Zodii care pot depăși toate obstacolele pe 18 aprilie 2024. Respectul față de sine îi va ajuta mult
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a „moştenit” de la tatăl său
MediCOOL
Sarea amară (sare Epsom): întrebuințări și beneficii pentru sănătate
Spynews
Ancuța Popoviciu va judeca în continuare cazul lui Vlad Pascu! Decizia de suspendare a fost amânată de CSM
DeParinti
Obiceiuri prin care poți să-ți încurajezi copilul să fie de succes. Sfaturi utile pentru a-i crește încrederea
MediCOOL
Obiceiul care îți îmbunătățește sănătatea tractului digestiv. Rolul igienei orale
HelloTaste
Cele mai iubite preparate din cartofi. Rețete pentru toate gusturile
x