Divertismentul poate salva o relatie

Publicat pe 13.05.2011 la 18:16

Orice cuplu trece prin perioade dificile, in care unul din parteneri sau amandoi devin mai putin toleranti sau se instraineaza, motivele fiind foarte diverse. Psihologii sunt de parere insa ca divertismentul poate remedia situatia.

Perioadele dificile pot genera momente de tensiune si certuri care pot conduce la instrainare sau chiar despartire daca nu se cauta solutii pentru a detensiona atmosfera. Psihologii considera ca tot ce inseamna divertisment poate contribui extrem de eficient la crearea unei atmosfere care sa duca la eliminarea tensiunilor din viata de cuplu.

Exista o serie de posibilitati de divertisment recomandate de specialistii in probleme de cuplu care s-au dovedit a fi salvatoare desori si in cazul casniciilor aflate in prag de divort.

Iesirile la „o cafea" cu prietenii comuni

Cercetatorii au dovedit ca 8 din 10 cupluri cu probleme reusesc sa revina la normalitatea vietii de mai inainte dupa numai cateva iesiri cu prietenii comuni, deoarece comunicarea cu acestia nu este altceva decat un exercitiu banal al mintii, la care se adauga satisfactia acceptarii de catre un grup, aspecte care ne ajuta ne descarcam tensiunea nervoasa. Ca urmare, ambii parteneri nu-si vor mai varsa nervii acasa unul pe celalalt.

Este dovedit faptul ca, dupa o discutie relaxata in grup, eliberarea in organism a unor substante responsabile de agresivitate scade. Nu exista o „reteta" a modului in care trebuie sa se desfasoare intalnirea, un anume tip de locatie sau abordarea unor anume subiecte de discutie. Important este ca tebuie sa fim siguri ca prietenii alesi pentru intalnire pot gasi subiecte comune de discutie, iar noi trebuie sa vorbim cat mai deschis, cat mai liber fara sa ne alegem cuvintele.

Minivacantele si concediile

Este dovedit faptul ca lipsa diversitatii din viata unui cuplu poate conduce la monotonie sau nervozitate din partea unuia sau ambilor. Astfel, chiar si o iesire de numai doua zile la munte este benefica pentru a reduce din tensiunea psihica acumulata. Este important sa va „clatiti"ochii cu imagini din natura, diferite de cele din locul in care locuiti. Acest artificiu nu rezolva problema de cuplu, dar creeaza o atmosfera favorabila unei relatii mai bune.

Un concediu de o saptamana sau mai mult este foarte bine venit atunci cand ne confruntam cu probleme de cuplu. Este nevoie sa alegem o destinatie care convine ambilor parteneri si de preferat sa fie un loc unde sa nu apara plictiseala, care poate accentua destabilizarea cuplului prin cresterea tensiunilor. Dimpotriva, daca veti avea posibilitatea unor activitati variate si placute, aveti toate sansele sa scapati de tensiunile care erodeaza viata de cuplu.


Amuzamentul

Poate cel mai important lucru in detensionarea vietii de cuplu este gasirea unor modalitati de amuzament. Rasul este cel mai bun prieten al vietii de cuplu deseori chiar mai eficace decat aspectul „vietii intime". Rasul este ca un fel de supapa prin care se elibereaza furia si mai ales agresivitatea.

Daca doriti sa scapati de tensiunile care conduc la certuri, cel mai bun sfat al psihologiei moderne este sa glumiti cat mai des, evitand ca glumele sa poata fi interpretate ca ironii sau nepasare fata de o situatie foarte grava. Emisiunile TV sau comediile care va plac trebuie sa nu va lipseasca din programul zilnic. Daca fiecare partener va spune celuilalt tot ce i se pare amuzant la ceea ce vede, isi aminteste sau simte, in scurt timp vor constata ca ambii sunt mai prietenosi unul cu celalalt.


Filmele si spectacolele

O piesa de teatru, spectacol sau film sunt o deschidere catre ceva nou care te poate ajuta sa scapi de nervozitate si sa privesti cu alti ochi problemele de cuplu. Este extrem de important sa va transpuneti in lumea prezentata de acel spectacol sau film, rupandu-va de oricare gand sau eveniment din jurul vostru. Daca reusiti, efectul poate fi mai eficient chiar decat o sedinta de psihoterapie de cuplu, indiferent de subiectul filmului sau spectacolului ales.

Citeste si Revista Felicia!
Foto: fairytale.com

În articolul

Divertismentul poate salva o relatie

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Românii care vor primi 3 tipuri noi de vouchere de la locul de muncă. Ce condiţii trebuie să îndeplinească angajaţii
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x