Dragostea la prima vedere: Mit sau realitate?

Publicat pe 27.02.2011 la 21:58 Actualizat pe 27.02.2011 la 22:01

Dragostea la prima vedere este idealul de iubire si senzualitate. O poveste care se naste intr-o clipa si dureaza o viata. Dincolo de filme sau povesti, o intrebare ramane. Se poate iubi sau nu intr-o fractiune de secunda?

Acesta intrebare nu are inca un raspuns clar. Unii sunt de parere ca dragostea la prima vedere este posibila, putand duce chiar la casatorie, iar altii sustin ca este vorba doar despre o atractie intensa, si nicidecum de iubire, in sensul ei clasic.

Oamenii de stiinta spun ca, de cele mai multe ori, dragostea la prima vedere este confundata cu un efect ciudat al mintii. Atunci cand vedem o persoana atragatoare, suntem tentati sa credem ca are un caracter pe masura. Insa acest lucru nu este intotdeauna adevarat.

A iubi pe cineva presupune rabdare, compromis si multa empatie, lucruri greu de realizat intr-o secunda. O relatie de succes, in opinia unora, nu se poate obtine decat prin respect reciproc, experienta, angajament si, cel mai important, toate acestea de-a lungul unei perioade indelungate. Din acest punct de vedere, dragostea la prima vedere pica testul ratiunii. Dar se stie ca iubirea nu are nimic de-a face cu logica.

De asemenea, nu trebuie totusi sa negam puterea exemplului. Sunt numeroase persoane care si-au dat seama ca au gasit persoana perfecta intr-o clipa, fara a mai sta pe ganduri. Noroc, pura intamplare, destin? Povestile de vis exista si nimeni nu le poate nega.

Poate ca totul este relativ. A crede sau nu in dragoste la prima vedere este irelevant. Important este sentimentul, iar daca prin minune vei trai o astfel de experienta, te vei putea considera un om cu adevarat norocos.

Cu toate acestea, inainte de a te arunca in vartejul unei pasiuni, incearca sa distingi sentimentul adevarat de atractia fizica.

Dragostea la prima vedere presupune o privire atenta si un ochi patrunzator...

foto: Hepta.ro

În articolul

Dragostea la prima vedere: Mit sau realitate?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x