Greselile facute de cuplurile care vor un copil

Publicat pe 20.04.2011 la 14:07 Actualizat pe 20.04.2011 la 14:09

A concepe un copil este o munca placuta, dar putin mai complicata decat pare. In incercarea de a avea un bebelus multe cupluri fac anumite greseli care le scad sansele de a deveni rapid parinti.

Sex neregulat

Aceasta este greseala numarul unu printre cuplurile care incearca sa aiba un copil. Cei mai multi cred ca trebuie sa pastreze momentele intime pentru perioada ovulatiei pentru a se asigura ca se va produce sarcina. Insa unele cupluri se pot axa atat de mult pe nimerirea zilelor potrivite, incat fac sex destul de rar si cu pauze mari intre perioade.


Insa a determina exact perioada fertila nu este atat de simplu si poate depinde de mai multi factori, chiar si in cazul femeilor cu ciclu regulat. Unele vor interpreta gresit cand este perioada propice si vor rata astfel in mod regulat sansa de a ramane insarcinate. Cuplurile care fac sex de trei ori pe saptamana au mai mari sanse de a concepe un copil. Mai mult, sexul regulat creste calitatea spermei.


Probleme cu ciclul neregulat


Femeile care au ciclu neregulat sunt la fel de capabile de a ramane insarcinate ca cele al caror ritm este exact ca un ceasornic. Cu toate acestea, ele pot avea anumite probleme de fertilitate pe care ar trebui sa le trateze pentru a-si spori sansele de a concepe. Daca au cicluri menstruale lungi, sansele de a ramane insarcinate sunt mai rare. De aceea este important un consult medical, stabilirea unui tratament adecvat si tratarea acestei probleme cu seriozitate.


Prea mult sex la inceput


A face sex in perioada fertila a femeii creeaza sanse sporite ca tot maratonul sa rezulte intr-o sarcina. Insa unele cupluri gresesc prin faptul ca imediat ce decid sa faca un copil, totul graviteaza in jurul a cator mai multe partide de amor. Ovulatia nu poate fi mereu prezisa cu exactitate si nu are loc in acelasi moment in fiecare luna.


De aceea, cei doi ar putea fi foarte activi intr-o perioada infertila, pentru ca apoi sa le scada libidoul exact cand ar fi momentul conceperii unui copil. Cel mai bine este ca sexul sa nu reprezinte o presiune sau ceva ce trebuie facut cat mai des pentru o rata mai mare de succes. Este important ca partenerii sa fie relaxati si sa aiba parte de tandrete in mod regulat.


Foto: chastity.com

În articolul

Greselile facute de cuplurile care vor un copil

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care a fost adus pe un trailer special
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x