Îl ierți dacă te-a înșelat? Sfaturi pro și contra

Publicat pe 07.11.2013 la 19:29 Actualizat pe 07.11.2013 la 20:15

Oricine îți va spune că o relație frumoasă, stabilă, de lungă durată, se bazează nu doar pe iubire, ci și pe încredere și respect reciproc. Infidelitatea este printre principalele motive din cauza cărora multe cupluri se destramă, iar monogamia pare să fie mai mult un ideal greu de atins decât un ideal. Care este cea mai bună decizie pe care o poți lua atunci când afli că parteneul a călcat strâmb? Deși variantele sunt doar două, decizia nu este tocmai ușor de luat.

Care sunt circumstanțele?

Deși foarte multe persoane văd lucrurile în alb sau în negru, există totuși o diferență mare între un sărut de câteva secunde, o aventură de-o noapte sau o relație clandestină de câteva luni sau ani. Depinde și care au fost motivele din spatele acestei rătăciri. Nu este cazul să te învinovățești și să iei totul asupra ta, însă poate ai avut o contribuție în faptul că relația dintre voi s-a răcit. Este important să îl asculți, să îi înțelegi punctul de vedere și să evaluezi "gravitatea" faptelor sale într-un mod obiectiv.

Este dispus șă repare relația?

Dacă relația este una care te face sau mai bine spus te făcea fericită, este prima dată când partenerul greșește și pare să se căiască sincer, ai putea lua în calcul faptul că fiecare om merită o a doua șansă. Considerăm monogamia a fi dovada supremă de iubire și respect, însă ea este doar un aspect al relației. Așa cum cineva nu este definit de o singură faptă bună pe care o face, la fel nici nu este corect să fie redus la o singură greșeală. Dacă simți că poți avea din nou încredere în el, atunci e posibil să reușești să lași totul în urmă și să o luați de la capăt.

Infidelitatea - un lucru benefic?

Infidelitatea ar putea fi exact lucrul ce trebuia să se întâmple pentru a fi mai fericiți. Desigur, nu este cel mai grozav lucru care ți se putea întâmpla, însă uneori doar când relația ajunge în punctul de final din cauza unui motiv care o zdruncină din temelii, partenerii își dau seama cu adevărat cât de mult îșî doresc de fapt să fie împreună. În special în relațiile de lungă durată, unde rutina și apariția copiilor își spun cuvântul, se poate produce și înstrăinarea. Cei doi comunică din ce în ce mai puțin și ajung să trăiască vieți separate fără să-și dea seama.

Este important ca decizia de a-l ierta să îți aparțină întru totul și să nu fii presată de familie sau prieteni să rămâi cu el doar de dragul copiilor de exemplu. La fel, nu-l părăsi pentru că te presează prietenele tale. Trebuie să iei această decizie, oricare ar fi ea în funcție de ce simți și crezi, nu de gura lumii. În cazul în care îți este prea greu să mergi înainte și crezi că lucrurile nu mai pot fi reparate, nu te chinui, ci pune punct relației. Dacă însă îl ierți, fii sigură că o faci cu toată inima. Nu spune nimeni să uiți, dar dacă vei aduce infidelitatea lui în discuție ori de câte ori vă certați, poate nu ai reușit să depășești momentul.

Foto: hepta.ro

În articolul

Îl ierți dacă te-a înșelat? Sfaturi pro și contra

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x