Importanta sexualitatii in viata de cuplu

Publicat pe 14.11.2010 la 22:06

Oamenii de stiinta care studiaza sexul in toata complexitatea lui au observat, intr-o impresionanta serie de cercetari, numeroase secrete de dormitor ale cuplurilor de ieri si de astazi. Au aflat, de exemplu, ca aproximativ 4% din randurile barbatilor de 40 de ani si 15%-25% dintre barbatii de 65 de ani sufera de disfunctii erectile.

Alte studii au relavat ca inceperea vietii sexuale depinde de mostenirea genetica a adolescentului si ca viata de cuplu trece, in multe cazuri, prin momente de singuratate, astfel incat unul din zece adulti casatoriti doarme pe canapea, departe de dormitorul conjugal.

In timp ce 75% dintre barbatii chestionati intr-o cercetare realizata anul trecut afirmau ca ajung intotdeauna la orgasm in momentul actului sexual cu persoana iubita, doar 29% dintre femei au sustinut acest lucru.

Un alt studiu in care au fost analizate comportamentele si declaratiile unor adulti cu varste cuprinse intre 20 si 59 de ani arata ca, in medie, o femeie are patru parteneri sexuali in viata sa, iar un barbat - sapte partenere. In general, spun cercetatorii, reprezentantii asa-zisului sex puternic au in sange scopul suprem al procrearii.

Asa a ajuns o femeie din Rusia secolului al XVIII-lea sa detina recordul mondial dand nastere, in 27 de sarcini, celor mai multi copii - 69 (16 perechi de gemeni, sapte sarcini cu tripleti si patru "seturi" de cvadrupleti). Recordul masculin la capitolul "urmasi" il detine imparatul marocan Moulay Ismail Ibn Sharif, care a avut, in total, 867 de copii (342 de fiice si 525 de fii). Potrivit istoricilor, Ismail a intretinut relatii sexuale zilnice timp de 60 de ani.

Citeste si Jurnalul National

Foto: jesuschrist.co.uk

În articolul

Importanta sexualitatii in viata de cuplu

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 mai 2024. Capricornii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Investiţie uriaşă în România. Afacerea de 88 de milioane de euro realizată de o firmă de Cehia, în Constanţa
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Catine
Zodii care pot pune capăt unei relații toxice pe 1 mai 2024. Nativii care vor afla adevăratele sentimente ale partenerilor
useit.ro
Tesla Autopilot ar fi cauzat 13 accidente fatale. Cum ar fi eșuat sistemul auto
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Ce să nu faci înainte de analize ca să fii sigur că ai rezultate corecte
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ce măsuri e indicat să iei în cazul unei mușcături de căpușă. Greșelile care trebuie evitate
MediCOOL
Operația care te scapă de punga stoma. Cum să ai o viață normală după cancerul colorectal
HelloTaste
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată
x