Jocuri de societate creative si interesante
Publicat pe 25.08.2010 la 14:05 Actualizat pe 25.08.2010 la 14:15
Jocurile pe computer pot deveni obositoare si daunatoare pentru sanatate. Daca iti plac jocurile interactive, renunta o vreme la ecranul daunator si apeleaza la creativitatea celor de societate.
1. Monopoly pentru copii
Cum se joaca? Se pot juca patru persoane, fiecare avand pionul lui, diferit de celelalte. Zarul sustine jocul, deoarece de el depinde evolutia.
Tot ce trebuie sa faci este sa respecti cerintele fiecarei casute: la alegere, poti cumpara sau nu o proprietate, sa vezi ce scrie pe cartonul de la “Community chest” sau, daca ai ghninion, sa te duci la inchisoare. Pentru toate acestea, ai la dispozitie o suma de 2000 de dolari.
Scopul jocului este acela de a-ti construi cat mai multe case si de a-i lasa pe ceilalti jucatori fara capital.
2. Catan
Catan este disponibil in doua variante: simplu sau cu extensie.
Cum se joaca? La Catan-ul simplu, ai la dispozitie un sablon, pe care sunt desenate: sol, piatra, lanuri de grau, lemn si oi. Si aici, totul depinde de zar. Daca zarul, de exemplu, indica cifra “5” si tu ai o casuta asezata pe “5”, vei lua cartonasul cu simbolul aferent.
Scopul jocului este acela de a-ti construi cat mai multe proprietati, cu ajutorul cartonaselor acumulate. Fiecare jucator are un cartonas in care sunt ilustrate combinatiile posibile. Primul care obtine zece puncte, devine castigator.
La Catan cu extensie noutatea consta intr-un nou sablon, care este atasat celui normal, acestea fiind separate de cartonase ce simbolizeaza apa. Pe langa proprietati si drumuri, apar si vapoarele.
3. Scrabble
Scrable este un joc de familie si este o oprtunitate de a dezvolta vocabularul copilului, dar si de a-ti testa, ca adult, cunostintele din lumea literelor.
Cum se joaca? Fiecare jucator va extrage, la inceput, un anumit numar de jetoane, care reprezinta literele alfabetului. Tot ce trebuie sa faci este sa formezi cuvinte, combinand literele disponbile pe tablita ta.
Scopul jocului. Trebuie sa strangi cat mai multe puncte. Acest lucru poate fi posibil prin cuvinte cat mai lungi si complicate, care sa acopere aria patratelor cu un punctaj mare.
Foto: www.travelpod.com, www.thehouseholdplanner.com