Jurnalul lui Bridget Jones: din nou singură de Crăciun? De ce să NU începi o relație de sărbători

Publicat pe 12.12.2013 la 19:01 Actualizat pe 12.12.2013 la 19:51

Cine nu o îndrăgește pe Bridget Jones? Zăpăcită și cu simțul umorului, ea nu este o fată extraordinar de frumoasă ori de deșteaptă, dar căreia cu siguranță nu-i lipsește șarmul. Are un mod aparte de a privi viața și de a ieși din încurcători la fel de repede pe cât intră în ele. Dar poate cel mai important lucru este că pare a fi de-a noastră. Nu se vrea a fi un model de perfecțiune. Din contră, își promite la nesfârșit că va ține o cură de slăbire, numără țigările fumate cu speranța ca se va lăsa de ele și când lucurile nu merg cum și-ar fi dorit, înghețata și-o sticlă de alcool îi sunt cei mai buni prieteni. Mai ții minte care era rezoluția lui Bridget în filmul din 2001? Ei bine, cel mai mult și mai mult își dorea să nu mai intre în relații cu bărbați disfuncționali.

Dar de ce să astepți până în ianuarie? Începe chiar acum. De fapt Sărbătorile sunt perioada cea mai propice pentru a face greșeli sentimentale. Toată lumea sarbătorește și cumpără cadouri pentru cei dragi și deși Crăciunul se petrece de cele mai multe ori în familie, trebuie să recunoaștem că pentru cupluri este un fel de alt Valentine’s Day, plin de romantism și dovezi numeroase de iubire. De ce este mai bine să nu te arunci exact acum într-o relație?

Cel mai probabil începe din motive greșite

Dacă tot anul colegul de la serviciu nu ți s-a părut atrăgător, nu ți se pare puțin suspect că la petrecerea de Crăciun îl găsești irezistibil? Este foarte posibil ca din dorința de a avea pe cineva, pe oricine, să începi o relație doar de dragul de a o avea. Decât într-o relație proastă, mai bine singură. Nu se merită să pierzi timpul și să investești în relații care nu duc nicaieri decât dacă ești sigură că vrei doar aventuri de scurtă durată.

Pare mai frumoasă decât este

Mai ții minte taberele de vară sau excursiile la mare din care toată lumea se întorcea îndrăgostită? Câte cupluri formate astfel rezistă în timp? Unele se construiesc frumos, dar multe se destramă pentru că jumătate din farmecul relației este dat de contextul în care cei doi s-au cunoscut. De Crăciun și Revelion, când ești într-o mini vacanță, când totul strălucește și paharele de șampanie par să nu se mai termine, totul pare mult mai roz decât este în realitate. Apoi vine ianuarie, revenirea la banal și la rutina zilnică și descoperi că bărbatul cu care te-ai sărutat sub vâsc și cu care ai privit focul de artificii nu este chiar atât de interesant pe cât pare și nici relația voastră parcă nu prea merge în afara teritoriului de basm.

Nu ai nevoie de o relație pentru a fi fericită

Dacă ai multe prietene deja cuplate, nu lăsa ca acest aspect să te convingă că și tu ar trebui să fii într-o relație. Poți avea sărbători frumoase și singură atâta tmp cât te organizezi puțin și găsești câteva evenimente grozave la care să participi. În loc să îți deplângi singurătatea, mai bine bucură-te de ea! Va veni și vremea când vei avea o relație stabilă, copii și vei tânji din când la zilele în care erai liberă și disponibilă. Vrei să îți amintești de această perioadă de independență ca de una în care erai depresivă și nu te bucurai de nimic? Un bărbat trebuie să aducă un plus de fericire în viața ta, dar nu să fie singurul motiv pentru care să zâmbești și să te bucuri de viață.

Foto: theguardian.com
În articolul

Jurnalul lui Bridget Jones: din nou singură de Crăciun? De ce să NU începi o relație de sărbători

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Destinaţia de poveste din România, râvnită de Paşte. Cazările sunt aproape epuizate, deşi un sejur ajunge până la 3.500 de lei
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x