Le-ai auzit la părinți dar nu sunt adevărate! 8 mituri despre relația perfectă

Publicat pe 21.01.2015 la 16:01 Actualizat pe 21.01.2015 la 16:41

Mai mult ca sigur, mama te-a luat deoparte la un moment dat pentru a-ți oferi câteva sfaturi amoroase în urma vastei ei experiențe. Nu voia să fii rănită făcând aceleași sau alte greșeli decât ale ei. Dar s-ar putea ca mare parte din ele să fie, în final, doar mituri:

Mai mult ca sigur, mama te-a luat deoparte la un moment dat pentru a-ți oferi câteva sfaturi amoroase în urma vastei ei experiențe. Nu voia să fii rănită făcând aceleași sau alte greșeli decât ale ei. Dar s-ar putea ca mare parte din ele să fie, în final, doar mituri:

1. Când ai o relație frumoasă, nu trebuie să lucrezi la ea

O relație nu se construiește peste noapte, fără pic de efort. Ea se aseamănă cu o grădină - „este frumoasă, dar nu te aștepți să crească fără multă muncă și îngrijire”. Cum știi dacă te străduiești prea mult? Atunci când petreci mai mult timp reparând lucrurile decât bucurându-te de iubire, e cazul să-ți reevaluezi rolul în relație.

2. Dacă vă iubiți, știți preferințele celuilalt

Chiar dacă ai vrea să fie altfel, partenerul tău nu-ți poate citi gândurile. Comunică, spune-i ce vrei și fii atentă dacă, apoi, te ascultă cu adevărat.

3. Dacă îl iubești cu adevărat, pasiunea nu va dispărea niciodată

Filmele ți-au setat anumite așteptări, precum cea de a exploda de pasiune de fiecare dată când îl vezi. Realitatea este că rutina se instalează fără să știi, dar asta nu înseamnă că nu vă mai iubiți. Găsiți timp pentru voi doi, jucați-vă și veți vedea cum iubirea voastră crește.

4. Un copil va întări relația/mariajul

Un copil complică relația, nu o îmbunătățește. Dintr-odată, trebuie să vă împărțiți puținul timp la 3. Important este să fiți conștienți de schimbări și să le îmbrățișați din timp.

5. Gelozia este un semn al iubirii adevărate

Gelozia este, mai degrabă, un indiciu al încrederii în tine, în el și în relația voastră. Îndată ce ai dubii, rar ți le poate scoate celălalt din minte.

6. Certurile strică relația

Lipsa găsirii unei soluții la aceste certuri este cea care distruge cu adevărat o relație. De asemenea, comportamentul pasiv-agresiv poate eroda o legătură.

7. O relație are succes dacă unul din parteneri se schimbă

E foarte ușor să dai vina pe celălalt, mai greu este să recunoști ce nu faci tu bine. Focusul ar trebui să fie pe ce poți tu îmbunătăți.

În articolul

Le-ai auzit la părinți dar nu sunt adevărate! 8 mituri despre relația perfectă

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani: "Am trait în Anglia ca un rege"
a1.ro
Ianca Simion, apariție superbă într-o ținută cu spatele gol. Cât de bine arată fiica lui Răzvan Simion
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
„Cea mai frumoasă femeie din România” i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x