Libido scazut? Ce alimente sa eviti

Publicat pe 06.11.2013 la 15:44 Actualizat pe 07.11.2013 la 09:15

O vorba cunoscuta spune ca dragostea trece prin stomac. Dar in acest caz nu ne referim la modul in care iti poti cuceri partenerul de viata prin maiestria de care dai dovada in bucatarie, ci la ingredientele pe care trebuie sa le folosesti, sau din contra, cele pe care este bine sa le eviti. Se stie ca nutritia joaca un rol extrem de important in modul in care ne simtim, atat fizic, cat si psihic. Cu cat tu si partenerul tau sunteti mai lipsiti de energie, cu atat cresc sansele sa preferati un pui de somn in locul unei partide fierbinti. Iar starea de oboseala, desi poate fi cauzata si de stres sau un program incarcat, are de-a face si cu alimentatia voastra. Ce sa eviti:

Soia

Soia este foarte bogata in nutrienti necesari unei stari bune de sanatate, cum ar fi proteine, vitaminele A si B. Ea se gaseste in diverse fornw: lapte de soia, tofu, dar si in multe alimente procesate. Insa consumata in exces soia reduce nivelul de testosteron si… nivelul de interes fata de o viata amoroasa pasionala.

Menta

Una dintre cele mai cunoscute plante medicinale, menta ajuta sistemul digestiv si este cunoscuta pentru proprietatile sale antiseptice si tonice. Dar are repercursiuni asupra libidoului. De aceea evita sa bei prea mult ceai de monta sau sa mananci bomboane mentolate.

Bauturile cu chinina

Un derivat natural ce provine din scoarta copacului de chinina, aceasta substanta este folosita de sute de ani pentru proprietatile sale benefice asupra sanatatii, ea fii eficienta mai ales in tratarea malariei. Din nefericire se gaseste in foarte multe bauturi carbogazoase si sucuri, iar consumul ei in cantitati mari afecteaza dorinta sexuala.

Produsele din graham

Oricare carbohidrati rafinati, cum ar fi biscuitii cu graham pot avea o influenta negativa asupra chefului de dragoste al barbatilor. Consumati in exces, acesti carbohidrati scad nivelul de testosteron si il cresc pe cel de estrogen. Mai mult, zaharurile continute in astfel de produse sunt si un pericol pentru greutatea corporala.

Atentie la sursele de carne

Alimentele care contin hormoni sau antibiotice, cum ar fi carnea rosie creeaza dezechilibre hormonale in organismul uman, de aceea este indicat sa fie consumate cu moderatie. Daca din meniul vostru carnea rosie este nelipsita, acest lucru ar putea explica lipsa unei vieti sexuale active. Cel mai bine este sa cumparati carne de la o sursa de incredere.

Foto: hepta.ro

În articolul

Libido scazut? Ce alimente sa eviti

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Colţul de Rai din România unde a înflorit o plantă nespus de frumoasă, care ar avea "puteri tămăduitoare". Rezistă 100 de ani, iar parfumul este divin
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x