Moduri in care iti poti distruge singur relatia

Publicat pe 21.07.2011 la 16:05

Suntem nemultumiti daca nu suntem intr-un cuplu si nemultumiti cand avem pe cineva. Uneori se intampla sa ne dam seama ca viata in doi nu inseamna neaparat ca nu ne mai simtim singuri, ci ca anumite lipsuri pe care le simteam inainte persista chiar daca avem acum pe cineva alaturi.

Si atunci ar trebui sa ne intrebam daca persoana care ne strica relatia de cuplu nu suntem chiar noi insine.


Te astepti ca celalalt sa iti anticipeze dorintele


O greseala de cele mai multe ori intalnita in randul femeilor este aceea ca se asteapta ca barbatul iubit sa le ghiceasca starea de spirit si sa stie la ce se gandesc fara sa le spuna. Astfel incant, intr-o cearta banala, barbatul va fi uimit sa afle ca trebuia sa se fi gandit singur la ce isi doreste ea sau ca trebuia sa isi dea seama din privirea ei ca ceva nu ii convine.


Intr-adevar, limbajul corpului poate fi foarte sugestiv si fiind de mult timp impreuna cu cineva putem ajunge sa il "citim" mai usor si invers. Insa nu ar trebui sa facem din acest lucru un capat de tara. Sunt situatii in care trebuie sa spunem raspicat ce vrem, nu sa asteptam in tacere si apoi sa ne suparam ca nu exista telepatie.


Vrei ca partenerul sa aplaneze conflictele


Uneori, dintr-o cearta in alta se ajunge la o situatie in care parca fiecare zi aduce un nou motiv de conflict. Se acumuleaza tensiune, nervi, oboseala si intram intr-un cerc vicios in care parca nu putem incheia o zi fara o disputa. Si desi stim ca astfel relatia se inrautateste, parca nu ii putem da de capat. Problema poate fi si aceea ca asteptam ca celalalt sa faca primul pas, iar el probabil asteapta acelasi lucru.


Cel mai bine este ca in momentul in care constientizezi ce se intampla, tu sa fii cel care face pasul spre impacare. Sunt situatii in care trebuie sa te gandesti la ce vrei pe termen lung: sa stii ca nu ti-ai calcat pe orgoliu sau ca ai o relatie mai buna. La fel de important este sa iti dai seama daca intr-adevar faptul ca nu faci tu primul pas tine de faptul ca simti ca esti cumva lezat daca cedezi tu sau este doar pura incapatanare.


Nu stii sa te bucuri de ce ai


Acesta este un aspect foarte important si la care multi dintre noi nu se gandesc. Stresul cotidian, problemele de la munca, cele financiare ne pot face sa privim altfel viata in general. Si poate problema nu este de fapt ca tot ce face partenerul de viata este gresit, ci ca noi alegem sa vedem doar partea goala a paharului. Daca in minte ne vin doar critici atunci cand ne gandim la omul iubit, ar trebui sa ne intrebam daca realmente il mai iubim, daca stim de ce si sa analizam de ce il vedem doar prin prisma lucrurilor negative.


Foto: vaughanfirm.com

În articolul

Moduri in care iti poti distruge singur relatia

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. "Aleg și eu ce e bun, ce nu e bun"
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x