Mutatul impreuna: sfaturi pentru o viata de cuplu mai buna
Publicat pe 16.08.2010 la 14:43
Sunteti indragostiti si pregatiti sa duceti relatia la nivelul urmator: mutatul impreuna. Este un pas destul de important intr-o relatie de durata, pentru ca fie o va face mai solida si va veti da seama ca intr-adevar vreti sa va petreceti tot restul vietii impreuna, fie veti descoperi pe zi ce trece diferente care vor duce la o ruptura. De aceea este indicat sa fiti realisti si sa va ganditi la ambele posibilitati.
1. Discutati regulile de baza ca si in cazul oricarui alt coleg de apartament
Cine duce gunoiul? Cine spala vasele? Sunt lucruri pe care unul dintre voi nu le suporta? Poate parea mai putin relevant sa discutati astfel de lucruri, mai ales cand exista atat de multa dragoste la mijloc, dar de multe ori conflictele mici sunt cele care pot duce la acumularea de stres si pot eroda cate putin relatia.
Nu puneti toti banii intr-un cont comun, daca nu sunteti casatoriti. Nu se stie niciodata ce s-ar putea intampla daca va veti desparti, caz in care nu ati avea nicio acoperire legala pentru a va proteja bunurile. De asemenea, discutati plata cheltuielilor, de la mancare pana la intretinere. Aflati cele mai multe lucruri despre celalalt, in momentul in care faceti pasul de a va muta impreuna.
2. Stabiliti ce se intampla in caz de despartire
Desi in pragul unei asemenea schimbari care de regula inseamna angajamentul unei relatii de durata, nimeni nu vrea sa se gandeasca la despartire, este indicat sa nu aveti parte de o surpriza de proportii, in care sa realizati nu numai ca ati ramas fara persoana iubita, dar mai sunteti dat si afara din casa. Totodata, fiti cu atat mai atenti la lucrurile de valoare pe care le cumparati impreuna. Daca va mutati in chirie intr-un apartament nemobilat sau unul cumparat, veti cumpara destul de multe lucruri: de la mobilier pana la tacamuri.
Este mai indicat ca fiecare sa cumpere cate ceva si sa aveti grija sa va incadrati cam in aceeasi suma de bani decat sa luati totul la comun, iar in caz ca lucrurile nu merg chiar cum ati visat, sa ajungeti la dispute pe cat de ridicole, pe atat de urate, in privinta impartirii unor obiecte.
3. Tratati situatia cat se poate de serios
Desi a locui in aceeasi casa nu inseamna acelasi lucru cu o casatorie, nici departe de un astfel de angajament nu sunteti. De aceea este recomandat sa stabiliti cat timp petreceti cu alte persoane in afara relatiei, daca iesirile singure in oras cu prietenii sunt acceptate, pentru a vedea daca aveti aceleasi puncte de vedere in privinta acestor lucruri. Ele sunt destul de importante deoarece stand atat de mult impreuna, ajungeti sa va cunoasteti foarte bine programul si stilul de viata unul altuia, iar dintr-un punct ar putea sa vi se para ca vi se ingradeste libertatea.
foto: westsidehomemakeovers.com