Nunta traditionala japoneza

Publicat pe 13.08.2010 la 13:19 Actualizat pe 13.08.2010 la 14:20

Nuntile japoneze au foarte multe simboluri asemanatoare cu cele din Occident. Ceremonia are loc in rit shintoist, pe cand inmormantarea este facuta in rit budist.

Shinto se bazeaza pe elementele naturii, insemnand puritate si eternitate. De aceea nunta japoneza traditionala are loc la izvoare Shinto, unde sunt amenajate porti, numite “tori”, sub care are loc unirea simbolica a celor doi indragostiti. Aceste porti, asemanatoare cu portile de lemn din Maramures, adapostesc spirite numite “kami”, ce simbolizeaza casatoria, casnicia si fertilitatea.

Rochia de mireasa trebuie sa fie de un alb imaculat, ce simbolizeaza statutul pur al femeii in fata zeilor si daruirea sa totala catre viitorul ei sot. Rochia ia forma unui kimono cu linii definite, numit “uchikake”, uneori brodat cu modele ce reprezinta flori de “sakura” (cires), iar “voalul” este de fapt o palarie de dimendiuni mari, uneori ornata cu roadele anotimpului in care este oficiata nunta.

Mirele, imbracat intr-un kimono negru, va lua parte la un ritual inedit: trebuie sa bea, consecutiv, 9 pahare de sake. Acest obicei simbolizeaza “ametirea”, care il ajuta pe barbat sa intre mai usor in lumea casniciei.

Dupa ceremonie, are loc o receptie, numai cu personae apropiate, unde mireasa se poate relaxa, intr-un kimono rosu, elegant.

Nunta japoneza traditionala si-a pierdut foarte mult din simboluri, de-a lungul istoriei. In perioada Heian, cand Imparatul inca mai avea putere, rochiile de mireasa aveau un design complicat si "pompos", fijnd, uneori, foarte greu de defilat in acele vesminte. Cea mai mare influenta au avut-o razboinicii bushi, in secolul XIV, cand rochia de mireasa s-a simplificat, iar mirele a inceput sa poarte un costum asemanator cu cel al samurailor.

Insa, in prezent, majoritatea tinerilor din Japonia aleg, incetul cu incetul, sa se casatoreasca in stil modern, dar fara sa se abata de la obiceiurile traditionale.

Foto: www.japaneselifestyle.com




În articolul

Nunta traditionala japoneza

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x