O relatie buna cu propria persoana pentru o relatie buna de cuplu

Publicat pe 03.01.2011 la 19:41

Nu poti avea o relatie sanatoasa cu partenerul tau daca nu ai o relatie buna cu tine insuti. Iar sarbatorile de iarna sunt un prilej bun pentru a fi mai impacat cu tine. Reprezinta totodata si o perioada buna pentru a cunoaste oameni noi sau pentru a stabili o legatura mai buna cu cei deja prezenti in viata ta.

1. Incheierea unei etape

Anul ce tocmai se incheie nu reprezinta finalul a ceva in sine, ci mai mult o trecere simbolica prin prisma careia ne putem raporta la viata, la timp. Insa tocmai datorita ciclicitatii cu care ne-am obisnuit, reprezinta o etapa importanta pentru ca ne determina sa ne gandim in urma la actiunile noastre, la consecintele care au rezultat de acolo si ce impact au avut asupra noastra si a celor din jur.

Ne ajuta sa pastram lucrurile in perspectiva, sa putem vedea traseul pe care ne aflam si daca am evoluat in drumul parcurs. Finalul de an este astfel important pentru dezvoltarea personala si intelegerea propriilor nevoi si dorinte.

2. Importanta gandirii pozitive

Un balant de sfarsit de an nu aduce mereu concluzii satisfacatoare. Privind in urma la lucrurile pe care am dorit sa le realizam, dar din vina noastra sau din cauza unei conjuncture nefavorabile nu ne-au reusit, ne pot face nemultumiti si critici fata de propria persoana sau de viata noastra in general. Poate sunt lucruri pe care ne dorim sa nu le fi facut, sau situatii pe care le-am fi putut aborda mai bine.

Insa, in loc sa analizam peste masura si sa facem scenarii cu "ce-ar fi fost daca", este mai indicat sa adoptam o atitudine pozitiva si sa privim in prezent si spre ziua de maine. Daca sunt oameni in viata noastra fata de care am gresit, este important sa ne cerem iertare si sa ii iertam la randul nostru pe cei care ne-au dezamagit, sa mergem mai departe. In cazul in care vina este a noastra, o atitudine sanatoasa si constructiva este aceea de a cauta solutii, de a indrepta lucrurile si nu de a ne plange de mila pentru ce am facut sau nu.

3. Gasirea fortei interioare

De multe ori nu reusim sa depasim o situatie dificila, sa ne punem la loc pe picioare nu atat pentru ca suntem coplesiti de ceva ce nu-i facem fata, cat de amploarea pe care i-o dam singuri. Un divort poate fi traumatizant daca asa vrem sa il vedem, lipsa banilor poate duce la disperare daca o lasam sa devina problema noastra majora si asa mai departe.

Bineinteles, pot fi probleme pentru care nu ne simtim pregatiti sa le facem fata si cu greu ne putem reveni, insa este important de inteles faptul ca adevaratul ajutor nu vine din exterior. Putem alege singuri ca pas cu pas sa ne ridicam si sa ne incurajam, sa ne iubim si sa ne respectam mai mult.

Singura persoana care ne poate ajuta cu adevarat sa fim mai puternici, mai buni, mai frumosi, mai corecti suntem chiar noi insine. Avem forta de a face acest lucru, trebuie doar sa ne acordam incredere, sa o descoperim si sa o cultivam. Iar devenind mai increzatori in propriile forte, devenim mult mai placuti celor din jur si putem dezvolta relatii mai frumoase, mai trainice.

Citeste si a1.ro

Foto: barbarakeithdesigns.com

În articolul

O relatie buna cu propria persoana pentru o relatie buna de cuplu

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x